Блог

Важлива інформація! (оновлюється)

Важлива інформація! (оновлюється)

У зв'язку з оголошеним карантином в нашій країні, магазин чаю Nicetea змушений перейти на особливий режим роботи. Дегустація чаю неможлива на весь період карантину. Самовивіз можливий, але клієнт обов'язково повинен бути в масці.
Оформити покупку Ви можете, зателефонувавши за телефонами 0800330820, 0443338584 з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 18:00 і в суботу з 10:00 до 16:00 або на сайті, скориставшись корзиною покупця цілодобово.

Що таке жовтий чай?

Що таке жовтий чай?

Жовтий чай — це особливий сорт, який є національним надбанням Китаю. Недаремно цей чай заборонялося поширювати за межами Китаю аж до початку XX століття. Цим напоєм мали можливість насолоджуватися лише чайні поціновувачі, які мали можливість сплатити чималеньку суму грошей за цей вишуканий чай. А, що Ви знаєте про жовтий чай? У цій статті ми коротко представимо Вам інформацію стосовно жовтого чаю.

Як вибрати китайський чай?

Як вибрати китайський чай?

Ви звикли отримувати від життя найкраще, якщо Вам не байдуже, що пити, з чого, і з ким. Зупинимося докладніше на першому пункті — що пити? І поговоримо про найпопулярніший напій у світі після води — чай. Саме він є безперервним супутником в життєдіяльності людини. Як вибрати чай? По запаху? Смаку? Упаковці? Ціною?

Чайна фабрика Сягуань — багаторічний досвід створення кращих пуерів

Чайна фабрика Сягуань — багаторічний досвід створення кращих пуерів

Чайна фабрика Сягуань (Xiaguan Tea Factory, 下关茶厂) — одна з найкращих виробників чаю в Китаї. Фабрику відкрили в 40-х роках минулого століття в Юньнань і з того часу вона спеціалізується на виготовленні пресованого пуеру. Найдорожчими серіями вважаються бін ча і точа 1970-1980 рр, вони дуже цінуються колекціонерами.

Чайна фабрика Хайвань — смак справжнього пуеру

Чайна фабрика Хайвань — смак справжнього пуеру

Чайна фабрика Хайвань (海湾茶厂) — китайська фабрика, яка спеціалізується на створенні якісного пуеру. Зараз вона займає одне з лідируючих місць серед виробників Китаю. Чжоу Бін Лян — засновник компанії і автор рецепта першого чорного пуеру.

Чайна фабрика Менхай — тут живе пуер

Чайна фабрика Менхай — тут живе пуер

Чайна фабрика Менхай (勐海茶厂) — китайська фабрика, яка займається виробництвом чаю пуер. Вона розташована в містечку Менхай, провінції Юньнань. Спочатку завод виготовляв сорти сирого пуеру, чим заробив визнання у сфері чайної промисловості.

Да Хун Пао: ефект, користь і заварювання

Да Хун Пао: ефект, користь і заварювання

Да Хун Пао (大红袍) — гірський китайський чай, назва якого перекладається як «великий червоний халат». Чай відноситься до улунів і за тривалий час свого існування навколо нього утворилося багато дивовижних легенд. Завдяки позитивному впливу на організм і приємному смаку, він є одним з найпопулярніших в Китаї.

Все, що потрібно знати про китайський червоний чай

Все, що потрібно знати про китайський червоний чай

В європейських країнах червоний чай загальноприйнято називати чорним. Причиною цього є визначення виду чаю за кольором сухого чайного листя. Серед європейців червоним чаєм називають каркаде або ройбуш, хоч, по суті, вони не зовсім чай. У Китаї ж називають червоним, тому що готовий напій має насичений червоно-коричневий відтінок.

Ісинський чайник: історія, особливості, покупка і догляд

Ісинський чайник: історія, особливості, покупка і догляд

Ісинський чайник — посуд, який призначений для заварювання китайського чаю. Вироби виготовлені з різних видів твердої глини. Зовні вони виглядають досить крихкими, але при цьому мають велику міцність. Завдяки особливій обробці, структура матеріалу має пори, що підвищує термостійкість і дозволяє тривалий час утримувати температуру напою на необхідному рівні.

Секрети схуднення за допомогою Пуера

Секрети схуднення за допомогою Пуера

Схуднення за допомогою пуеру — досить відома методика, яка використовується у всьому світі. На основі цього китайського чаю навіть складаються дієти. Позбутися від зайвої ваги за допомогою пуера можна, якщо дотримуватися правил і не переїдати.

Літній напій: який китайський чай пити в спеку

Літній напій: який китайський чай пити в спеку

Щоденне вживання улюбленого пиття давно увійшло в звичку шанувальників чайних церемоній. Але через стереотипи, багато хто воліє пити його тільки в холоди. Але це невірно, багато сортів дуже сприятливо впливають на організм в спеку.

Вибираємо свіжий зелений чай: особливості та рекомендації

Вибираємо свіжий зелений чай: особливості та рекомендації

Свіжий чай — зібраний і виготовлений протягом поточного року. Торішній або ще більш ранній вважається старим і зазвичай зберігається тільки до нового сезону. Особливо це стосується китайського зеленого чаю. Він вважається свіжим тільки в тому випадку, якщо зібраний навесні поточного року.

Яка повинна бути вода для чаю і як її приготувати

Яка повинна бути вода для чаю і як її приготувати

Ще з давніх часів говорили, що основний атрибут в приготуванні китайського чаю — це правильна вода. Далі потрібно вміти її приготувати, а вже після сам якісний чай. Найкращим китайським чаєм вважається той, який приготовлений на воді з гірських ключів, за ним йде річковий і колодязний.

Що таке гайвань і як нею користуватися?

Що таке гайвань і як нею користуватися?

Китайська назва гайвані складається з двох ієрогліфів, що означають «прикрита чашка». Це в точності передає зовнішній вигляд посуду. Вона представляє з себе глиняну, скляну або порцелянову чашу, в якій заварюють чай, в її комплектацію входять блюдце і кришка.

Як вибрати чабань?

Як вибрати чабань?

Чабань представляє з себе невисокий столик, який оснащений піддоном. Під час проливу чаю в нього стікає рідина. Згідно народної китайської мудрості, велика кількість води забезпечує господареві і учасникам чаювання матеріальний достаток і духовне благополуччя.

Чайник Гунфу-сучасне рішення для чайної церемонії

Чайник Гунфу-сучасне рішення для чайної церемонії

Церемонія Гунфу Ча — справжній ритуал, що прийшов з давніх часів. Але в сучасному світі не кожен цінитель справжнього чаю може дозволити собі такий тривалий і ємний процес. З заварювальним чайником Гунфу насолоджуватися напоєм можна в офісі, заміських поїздках і просто в затишному домашньому сімейному колі.

Як заварювати китайський чай? Методи і тонкощі

Як заварювати китайський чай? Методи і тонкощі

Чай — напій, який вже тисячі років любимо і шануємо багатьма, це свого роду життя. Кожен любитель чаю практикує свою власну чайну церемонію. Мистецтво заварювання чаю передбачає правильне поєднання кількості, температури води і часу витримки в ній чайного листя для максимального розкриття його смакових якостей.

Як правильно заварювати чай молочний Улун?

Як правильно заварювати чай молочний Улун?

Популярності Молочного улуна надає приємний вершково-карамельний запах і солодкуватий післясмак. Сировиною для виробництва є Цзінь Сюань, чай, що росте на 1000-метровій висоті в гірській місцевості Тайваню.

Який Те Гуань Інь кращий?

Який Те Гуань Інь кращий?

Справжній свіжий Те Гуань Інь   гастрономічне задоволення, як для новачка в чайній справі, так і для чайного цінителя. Насичений смак кисло-солодкий аромат, що поєднує запахи бузку, орхідеї і меду, а також надзвичайний переливчастий післясмак не залишать байдужим нікого.

Як заварювати Пуер: методи і нюанси

Як заварювати Пуер: методи і нюанси

Щоб розкрити смакові і корисні властивості Пуеру, необхідно знати тонкощі в заварюванні напою, а також мати якісну воду, посуду та дотримуватися правил. Посуду можна використовувати з будь-яких матеріалів, але для частих чаювань краще придбати спеціальну.

Шу чи Шен пуер: який кращий і корисніший?

Шу чи Шен пуер: який кращий і корисніший?

Завдяки унікальним смаковим і корисним властивостям, пуер став популярним, і більш того, він цінується у всьому світі. У його складі міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, він стабілізує травний процес і виводить токсини. Пуер поділяється на два види — Шу і Шен, які виготовляються в південній китайській провінції Юннань. Даний напій виготовляють з однієї сировини, але за допомогою різних технологій. Завдяки цьому вирізняються його властивості, колір, смак і аромат.

Чай - історія походження напою

Чай - історія походження напою

Історія виникнення чаю зародилася в Китаї. Вона переплітається з безліччю міфів, легенд і сягає корінням в глибоку давнину. Одна з легенд говорить, що корисні властивості чаю виявив 5000 років тому імператор Китаю, божественний землероб Шень-Нун (ім'я перекладається «Пахарь Духа»). Імператор подорожував в пошуках цілющих трав, вивчаючи їх властивості, щоб в подальшому з їх допомогою зцілювати людей від важких недуг.