Да Хун Пао: ефект, користь і заварювання

Да Хун Пао: ефект, користь і заварювання

Да Хун Пао (大红袍) — гірський китайський чай, назва якого перекладається як «великий червоний халат». Чай відноситься до улунів і за тривалий час свого існування навколо нього утворилося багато дивовижних легенд. Завдяки позитивному впливу на організм і приємному смаку, він є одним з найпопулярніших в Китаї.

Опис

Смакові якості чаю Дао Хун Пао відрізняються насиченістю, які при подальших заварюваннях відкриваються по-новому. Це дає відчуття, що Ви п'єте декілька сортів чаю. М'який і бархатистий смак настою довго не проходить, а спочатку терпкий присмак з часом стає солодким і фруктовим.

Приємний аромат має нотки ванілі і горіхів, при цьому йому, як і за смаком властиво змінюватися. Колірна гамма сухого чайного листа варіюється від світло-зеленого до коричнево-червоного, а в процесі заварювання стає каштановим або практично чорним. З кожною новою протокою напій світліє.

Ефект Да Хун Пао

Ефект Да Хун Пао

Серед складових настою дуже багато корисних речовин, вітамінів і мінералів. Регулярне вживання надає чудотворну дію на організм:

    • знижує рівень холестерину;
    • освіжає подих, робить ясна і зуби міцнішими;
    • сприяє спалюванню жирових тканин і поліпшує обмін речовин;
    • нормалізує роботу імунної системи;
    • покращує стан при застудах і бронхітах;
    • знімає втому і піднімає настрій;
    • заспокійливо діє на нервову систему, бореться з депресіями та стресом;
    • покращує роботу серцево-судинної системи;
    • вживається для профілактики виникнення атеросклерозу;
    • полегшує ранкове пробудження, прояснює думки;
    • покращує стан волосся і шкірних покривів.

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ ДА ХУН ПАО

Головний показник — вік улуна Да Хун Пао, адже застарілий лист трухлявий і легко розтирається. Щоб уникнути цієї проблеми, потрібно вибирати щільне чайне листя соковитого кольору, які не розфарбовуються від дотиків. І навпаки, недосушений лист також не дуже добре. Відрізнити його можна доторкнувшись — на поверхні з'являться комочки та кульки.

Крім віку, виділяються ще декілька факторів:

    • Аромат. Солодкуватий ванільний запах, який має тривалий ефект — це відмінність якісного чаю. Якщо він не витримує і пари заварювань — чай неправильно зроблений, підроблений або штучно ароматизований.
    • Колір. Якісний Да Хун Пао відрізняється однорідним відтінком.
    • Зберігання. Пакет або ємність для чаю повинна бути герметично закритою і не пропускати сонячних променів.

Як заварювати Да Хун Пао правильно

Як заварювати Да Хун Пао правильно

найпопулярнішим способом заварювання напою в європейських країнах є традиційний у звичайному заварнику. Є ряд умов, яких необхідно дотримуватися для отримання якісного настою:

    • Найкраще підійде чиста вода з джерела або фільтра.
    • Для отримання середньої міцності необхідно взяти пару чайних ложок листків на ½ л води.
    • Перед заварюванням потрібно обдати заварник окропом з усіх боків.
    • Для заварювання потрібно брати воду не вищу 95 градусів.
    • Перша заварка зливається моментально, а друга настоюється до 5 хвилин.
    • Якісний гірський чай не рекомендується заварювати більше 5 разів.
    • Напій краще пити теплим.

Зберігати китайський чай Да Хун Пао рекомендується в сухій герметичній ємності, яка здатна захистити його від дії сонця і вологи. Фарфорова, скляна і інша тендітна посуда — не підходить.

Дотримання цих правил дозволить отримати максимально смачний і корисний китайський чай.