Чайна фабрика Хайвань — смак справжнього пуеру
Чайна фабрика Хайвань (海湾茶厂) — китайська фабрика, яка спеціалізується на створенні якісного пуеру. Зараз вона займає одне з лідируючих місць серед виробників Китаю. Чжоу Бін Лян — засновник компанії і автор рецепта першого чорного пуеру.
Оригінальний пуер Хайвань отримують з добірного листя з рослин вирощених на родючому грунті. Його збирають і упаковують знаючи свою справу робітники. Любов до чаю — основа філософії Хайвань.
Історія виникнення і розвитку заводу Хайвань
Фабрика вважається досить молодим виробником, так як заснована не так давно — у 1999 році. Але варто відзначити, що засновники заводу десятиліттями працювали у Менхай, що дозволило досконально вивчити нюанси чайної майстерності. Вони внесли неоціненний вклад у виробництво чаю, створили унікальні рецепти і завдяки їм в масове виробництво запустили Шу Пуер.
Головний офіс заводу розташований в столиці Юньнань, але чай збирають у Менхай. Це дозволяє зберегти справжній смак напою. Чайним деревам цього регіону понад 800 років. Переробний завод знаходиться недалеко від місця збору в селі Айні. Тут займаються сортуванням та відбором сировини.
Перший завод Менхай був замінений на новий у 2006 році. Сучасну будівлю розділили на дві частини, одна з яких займається сирою сировиною, а друга — ферментованою. Кожне приміщення в будівлі розташовано відповідно до виробничих етапів.
Фабрика також має лабораторію контролю якості та безпеки, де тестуються абсолютно всі продукти. Всього 30 відсотків чаю залишається в Китаї, інша продукція відправляється по всьому світу. З кожним роком кількість експортованого продукту зростає і вже досягла більше 2 тис. тонн.
Символіка заводу Хайвань
Соняшник — символ фабрики і символ звичайної їжі для будь-якого китайця в шістдесятих. Це чудово перетинається з ім'ям бренду «Старий товариш».
Сертифікати:
- HACCP — офіційна американська сертифікація, яка використовується NASA.
- BIO AA — сертифікат класу «органік».
- JAS — японська сертифікація.
- NOP — американська сертифікація.
- Halal офіційний дозвіл від малайзійської і індонезійської держав.
Чай фабрики Хайвань
Шу Пуери — основа «хайваньского» чаю. Перші рецепти заводу були переробленими і вдосконаленими рецептами власного авторства Цзоу Бін Лян. Перші види пуеру були пронумеровані, а вже в 2000-х їм присвоїли імена під брендом Лао Тун Чжі (老同志). Також у той час була виготовлена лімітована серія пуеру спеціально для Російської Федерації, її назва була на кирилиці. Ця серія дуже цінується колекціонерами. На фабриці випускають бінча, точі, бріки, міні точі, а також розсипний і чай в пакетиках. Найпопулярнішою вважається серія 3-кілограмових бінча Ба Ван. Смак і запах напою дуже стійкий, потужний, що повністю відповідає перекладу назви — Полководець.
Шу пуери мають легкий солодкуватий присмак і набувають терпкий смак уже при останніх завариваннях. Запах віддає горіхами, шоколадом, карамеллю, фруктами і корицею. А Шен пуери Хайвань мають морський і квітковий аромат, а смак гармонійно поєднує терпкість і солодкість.
Захист справжнього пуеру
Так як продукція Хайвань дуже популярна по всьому світу, її часто підробляють. Щоб захистити пуери, в Хайвань користуються спеціальними голографічними марками.