Як правильно заварювати чай молочний Улун?

Популярність Молочного улуна забезпечує приємний вершково-карамельний запах і солодкуватий присмак. Сировиною для виробництва є Цзінь Сюань, чай, що росте на 1000-метровій висоті в гірській місцевості Тайваню.

Всупереч поширеній помилці, що його назва означає отримання чаю шляхом вимочування в молоці, Молочний улун виготовляється іншим способом. Розрізняються два типи ароматизації. Перший полягає в обробці всього куща тростинним розчином, поливу кореневої системи молоком і наступним розсипанням рисового лушпиння. Цей спосіб вимагає великих грошових і тимчасових витрат. Другий метод легше і дешевше, адже обробці екстрактом молока піддається вже зібрані чайне листя.

Молочний Улун: особливості заварювання

Методика і тонкощі заварювання чаю Молочний Улун

Щоб не вбити властивості чаю, потрібно особливо серйозно підійти до двох аспектів — воді і посуді. Не варто заливати чай водою «з-під крана», краще взяти очищену або пом'якшену воду в пляшках. Що стосується посуди, то краще зупинити свій вибір на якісному чайничку з обпаленої глини.

Як заварювати Молочний Улун?

Першим ділом потрібно прогріти посуду і підготувати її для чаю. Для цього в чайник потрібно залити окріп температорою до 90 градусів. Після приготувань можна приступати безпосередньо до заварювання.

В прогрітий чайник засипається чайне листя і до половини заливається окропом. Перша заварка не підходить для вживання, вона потрібна щоб очистити чай, дати йому розкритися і підготувати посуду для чаювання.

Після першого проливу можна заварювати чай. На цей раз чайник потрібно залити до самого верху і дати настоятися приблизно 7-10 секунд. Більше тримати не варто, тому що чай почне гірчити. За цим принципом готуються перші п'ять заварок. Кожна наступна заварка збільшується на 10-15 секунд. Якісний Молочний улун можна заварювати до 9 разів.

Як заварювати Молочний Улун

Нюанси, які варто знати:

  • При неправильному виборі посуди, чаю може вистачити лише на кілька заварок, після чого він почне втрачати властивості.
  • Чим більше берете заварки, тим менше часу потрібно на сам процес настоювання.
  • Відразу до кінця злитий настій підвищує кількість можливих заварювань.
  • Чим вище температура води, там швидше чайний лист розкриває і віддає свої смакові і ароматичні характеристики, що знижує кількість заварювань. Також і навпаки — менша температура подовжує процес. Але не варто заливати воду нижче 80 градусів.

На нашу думку, правильність заварювання Молочного улуна — це суб'єктивне поняття, яке залежить від дуже багатьох факторів. Кожен чайний фермер і виробник дає свої рекомендації по заварюванню, і треба прислухатися до них, але ні в якому разі не сприймати їх рекомендації, як аксіому або правило, від якого не можна відступити. Для кожного чайного любителя правильність заварювання приходить з часом — методом проб і помилок, після чого обов'язково знаходиться оптимальний баланс співвідношення кількості води, заварки та часу настою.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Вкажіть посилання на відео розміщені на Youtube.com (наприклад, https://www.youtube.com/watch?v=FlsCjmMhFmw)