Який Те Гуань Інь кращий?

Який Те Гуань Інь кращий?

Справжній свіжий Те Гуань Інь   гастрономічне задоволення, як для новачка в чайній справі, так і для чайного цінителя. Насичений смак кисло-солодкий аромат, що поєднує запахи бузку, орхідеї і меду, а також надзвичайний переливчастий післясмак не залишать байдужим нікого.

Де вирощують?

Де вирощують Те Гуань Інь

Те Гуань Інь вирощують у південній частині провінції Фуцзянь. Але крім цього місця, його вирощують у Таїланді і на Тайвані. В залежності від місця розташування і методів виробництва, різниться і смак настою, але по праву кращим вважається Фуцзянский.

Чайну сировину збирають з молодих кущів, яким не більше п'яти років. Лист збирається зрілий і великий чотири рази на рік, серед яких найкращим вважається осінній. Але ця заява є умовною, адже багато шанувальників воліють весняний. Зимовий вважається найгіршим варіантом.

Яка користь для організму?

Чай має потужні антиоксидантні властивості, тому його часто використовують в дієтології. До складу входять мінерали і вітаміни, а холодний настій застосовується як тонік, омолоджуючи обличчя і оздоровлюючи шкіру. Також він підійде для чутливої шкіри і його можна заморожувати, роблячи косметологічний лід.

Що відрізняє якісний Те Гуань Інь?

    • Чайний лист і його колір.
      Листя важкі і скручені, мають насичений зелений колір і їх пронизують прожилки червоного кольору. Кожен листочок покритий білим пушком, має однорідний колір і цілісну структуру. В хорошому чаї немає чайних відходів та трухи.
    • Аромат.
      Насичений, сильний запах, який моментально відчувається при відкритті пакета.
    • Смак.
      Перші п'ять чашок повністю розкривають настій і дивовижний медовий післясмак.
    • Одержуваний ефект.
      Справжній Те Гуань Інь розслабляє, робить думки світлішими, а свідомість більш ясною, налаштовує на легке невимушене спілкування і світосприйняття.

Який вибрати збір: весняний чи осінній?

Який вибрати збір Ті Гуань Інь: весняний чи осінній?

В провінції Фуцзянь весняний збір триває з кінця квітня по середину травня, а осінній з середини вересня до середини жовтня. Крім цього, чай збирають взимку і влітку, але ці періоди вважаються не такими вдалими, у порівнянні з попередніми.

Який же збір кращий? Це рішення кожного, хто його п'є. Любителі весни відзначають калейдоскоп смакових відтінків, а шанувальники осені звеличують насичений багатогранний аромат. Інші цінителі говорять протилежне, підносячи смакові характеристики осіннього і запах весняного напою.

Якщо звернути увагу на технологію виготовлення, то навесні вологість повітря підвищена, що говорить про велику її кількість і в чаї. За цим технологам складніше обробляти вологі пагони, створюючи воістину ароматний напій. Восени ж сонце знижується і вранці досить туманно, тому серед поціновувачів існує думка, що такий напій є вишуканішим.

Ще одна теорія зв'язана з назвою, що в перекладі з китайського буде «Залізна Бодхісаттва Милосердя». В китайській філософії осінь іменують сезоном металу і з цього осінній чай знаходиться у своїй стихії. В цей же час, в часи Імператорського правління, напій готували виключно у весняний період, коли все навколо дозріває і росте, наповнюючись енергією. Вважалося, що зібраний в цей час урожай кращий, але насправді все залежить від уміння технологів і маси інших факторів.

Смак чаю, зібраного навесні в корені відрізняється від осені. Виразно сказати, що один з них кращий — не можна, все залежить від уподобань. Спробуйте обидва і виберіть той, що прийдеться Вам до душі!