Зв'язаний чай
Китайська зв'язаний чай
Зв'язаний чай (ще називають «квітковий чай») — це вручну скручена в різні форми композиція з чайних листочків і доповнена квіточками. Чай успадкував назву внаслідок незвичайної методики виробництва. Щоб виготовити зв'язаний чай використовують попередньо оброблені листочки білого, зеленого і червоного чаю. Для згортання найкращим значиться сорт чаю — срібні голки. Для створення композиції, чайний майстер збирає однакові чайні листочки у зв'язку, поміщаючи в центр квіточки і з'єднуючи з допомогою нитки. При скручуванні посеред листочків і бутончиків залишається маленька щілина, яка при приготуванні чаю заповнюється водою, збільшується і сприяє до розпускання чудової композиції.
Як заварювати зв'язаний чай
Зв'язаний чай рекомендується заварювати в скляному посуді, щоб сповна насолодитися красою процесу заварювання. За обсягом, чайну посуд слід підібрати, враховуючи розмір композиції, щоб вона не ускладнювала розкриття бутону.
Налийте в чайну посуду кип'ячену і охолоджену до 80-85 °С воду і акуратно опустіть зв'язану композицію і настоюйте 2-3 хвилинки, до повного розпускання зв'язаного чаю. Витримує від 3 до 5 заварювань.
Окрім дивовижного смаку та вишуканого аромату зв'язаного чаю Ви отримаєте незабутню насолоду від краси приготування оригінального напою. Цей вид чаю можна пити в будь-який час доби.
Душевних чаювань!