Червоний чай Дянь Хун Lepinlecha 80 г Код 236

Вага 80 г
Збір весна 2021
Термін придатності 540 днів
  • Опис

    Китайський червоний чай Дянь Хун Lepinlecha 80 грам

    Дянь Хун (Dian Hong, інші назви — Юнаньский чорний чай (Yunnan Black Tea), Червоний Юньнань (Yunanan Red)) — чудовий китайський чай із золотих нирок (по європейській класифікації — чорний), вважається досить високоякісним. Основною відмінною особливістю цього чаю є велика кількість золотистих бруньок. Кажуть, що цей чай був розроблений спеціально для післяобіднього відпочинку вищого суспільства Піднебесної. Також протягом століть Дянь Хун був унікальним подарунком для всіх іноземних делегацій, які відвідували Китай.

    Назва перекладається з китайської як червоний чай землі Дянь. Ієрогліф (滇 — dian) вказує на стару назву провінції Юньнань, а ієрогліф (红 — hong), позначає червоний колір.

    Китайський червоний чай Дянь Хун з'явився порівняно недавно в 1939 р. і в цьому ж році був виставлений на Лондонському аукціоні. Відразу привабив масу шанувальників і продовжує завойовувати серця любителів чаю і по сей день. Цей чай сподобався королеві Єлизаветі, вона любила заварювати його вечорами в прозорій посуді, насолоджуючись красою настою, тонкістю аромату і глибиною смаку.

    Збір чайного листя і технологія виробництва китайського червоного чаю Дянь Хун

    Збирають цей сорт червоного чаю в районі Фенцин, окрузі Линьцан в Південній провінції під назвою Юньнань (в перекладі з китайського означає «хмарний південь»). Юньнань — це світова колиска чаю! Плантації чаю розташовані на висоті не нижче 1 км над рівнем моря. Середньорічна температура в цьому районі становить 15-18 °С. Завдяки м'яким кліматичним умовам збір чаю проходить 8 місяців в році. Весняний урожай вважається кращим, так як чайні пагони є самими ніжними. Сировина літнього та осіннього збору характерна більш темними листям і насиченим настоєм. Наявність золотого кольору листя залежить від сезону і місця збору.

    Для виробництва високоякісного чаю Дянь Хун використовується молодий чайний лист і чайні бруньки, які додають цьому чаю неповторний, хвилюючий аромат і особливий тонкий смак. Після закінчення збору сировину протягом кількох годин підв'ялюють, а потім скручують, в результаті чого зайва гіркота виходить, а лист набуває красивої форми. Потім чай прожарюється на відкритому вогні. Після всіх маніпуляцій лист стає фантастичної форми. Англійську королеву, яка заявила, що це її улюблений, особливо захоплювала форма листа цього чаю, вона навіть помістила листя в скляний куб, щоб милуватися рудими і темними звивистими спіральками.

    Смакові властивості червоного чаю Дянь Хун

    Аромат Дянь Хун — шикарний, яскравий, насичений. Нагадує запах щойно зібраного меду.

    Смак цього чаю — дивний! Багатий, що запам'ятовується, солодкий з нотками карамелі і з довгим приємним післясмаком.

    Колір. При заварці Дянь Хун дає гарний, інтенсивний, червоно-коричневий колір сонця, пояснюється тим, що червоний чай відноситься до сильно ферментованих чаїв.

    Китайський червоний чай Дянь Хун володіє трьома основними перевагами: великими листям, золотистим відливом і багатим ні з чим не зрівнянним смаком і ароматом.

    Корисні властивості червоного чаю Дянь Хун

    В чаї Дянь Хун міститься багато вітамінів і амінокислот, а значить, добре тонізує центральну нервову систему, підвищує еластичність судин, покращує обмін речовин, знімає втому. Настій Дянь Хун сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт, очищує кров і печінку, здатний допомогти організму виводити токсини і шлаки. Настій Дянь Хуна володіє протизапальними властивостями, так як амінокислоти, що містяться в листках чаю, пригнічують вірусні і простудні захворювання, розріджує мокротиння і полегшує біль у горлі. Настій гарячого юньнаньского червоного чаю має також зігріваючий ефект і ідеально підходить для чаювань в холодну пору року.

    Рекомендації по заварці червоного чаю Дянь Хун

    Розігрійте заварювальний чайник і чашки гарячої водою.

    • Покладіть на дно ємності 5-7 грам чайного листя на 200 мл води і залийте їх закип'ятила і охолодженою до 90-95 °C водою.

    • Перша заварка чаю Дянь Хун триває 3-5 секунд і призначена виключно для промивання чайного листа. Цю заварку пити не слід, її потрібно злити.

    • Після того, як «вмили» чайний лист друга заварка повинна витримуватися 30 секунд, і кожна наступна збільшується приблизно на 30 секунд. Зливайте настій повністю, не дозволяючи чаю залишатися у воді.

    При заварці червоного чаю Дянь Хун «протокою», він витримує близько 8-10 заварювань. Кожен раз виходить настій з новими характеристиками кольору і смаку, відкриття повторюються з кожним новим заварюванням. Настій Дянь Хуна має густий насичений, але не терпкий смак, залишає шикарний аромат з приємним солодкуватим присмаком.

    Душевних чаювань!

    Купити китайський червоний чай Дянь Хун Lepinlecha 80 грам Ви можете, оформивши замовлення у нас на сайті, а також за телефонами 0800330820, 0443338584.

  • Характеристики
    Вага
    Вага чаю нетто
    80 г
    Збір
    Період збору (виробництва) чаю
    весна 2021
    Термін придатності
    540 днів
  • Відгуки покупців
    Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
    Написати відгук
    Ім'я
    E-mail
    Відгук
    Рейтинг
    Вкажіть посилання на відео розміщені на Youtube.com (наприклад, https://www.youtube.com/watch?v=FlsCjmMhFmw)