Зелений чай Сіху Лунцзин Lepinlecha 100 г Код 200

Вага 100 г
Збір весна 2021
Термін придатності 540 днів
  • Опис

    Китайський зелений чай Сіху Лунцзин (Колодязь дракона) Lepinlecha 100 грам

    Зелений чай Сіху Лунцзин (Колодязь Дракона) — один з найбільш популярних і улюблених в Китаї чаїв. Неймовірно естетичний, яскравий, що запам'ятовується. Молоді паростки чайного листа Сіху Лунцзин правильної витягнутої форми, сильно плескаті з обох боків, прямі, рівні і гладкі на дотик, без згинів і відламаних частинок, ніжно-зеленого кольору з жовтим відтінком і стійким багатим ароматом з нотками смаженого насіння соняшнику, колір чаю жовто-зелений, чистий і яскравий.

    Історія Лунцзин налічує тисячу сто років, і весь цей час його вирощують, збирають і обробляють на величезних плантаціях, що простяглися на сотні квадратних кілометрів навколо міста Ханчжоу провінції Чжецзян. Цей чай виробляють також у провінціях Юньнань і Сичуань, але істинним Лунцзин вважається вирощений в Ханчжоу. Згідно з легендою, китайський імператор Хунлі відвідав монастир неподалік від Ханчжоу, де його пригостили чаєм. Напій настільки сподобався імператора Піднебесної, що він зацікавився його історією. Монахи розповіли йому, що готують напій з 18 кущів, що ростуть навколо храму. Хунлі нагородив кожен кущ почесним імператорським титулом, а Лунцзин став з того часу шануватися по всій країні. Саме в Ханчжоу збирають і виробляють елітний Лунцзин, який несе в собі традиції тисячоліть.

    Збір чайного листя і технологія виробництва китайського зеленого чаю Сіху Лунцзин

    Технологія виготовлення зеленого чаю Сіху Лунцзин досить трудомістка, і вимагає вищої кваліфікації чайного майстра, всі етапи виробництва здійснюються вручну. Збір чайного листя здійснюється навесні, коли верхні бруньки тільки починають розпускатися. Безпосередньо збирають молоді листочки з верхньої частини пагона. Після збору листя їх вистилають на бамбукові підноси в прохолодному приміщенні, і висушують протягом доби. В процесі сушіння в листі запускається механізм ферментації. Наступний етап виготовлення полягає в тому, що листя обсмажують в металевих котлах. Їх вручну притискають до стінок розігрітого котла, роблячи листочки плоскими і остаточно висушують. Цей етап зупиняє процес ферментації. Після обжарювання чай не вимагає додаткового сортування, і кінцевим етапом є розфасовка по герметичним пакетикам. Особливістю такої технології виготовлення чаю полягає в тому, що він зберігає здатність до ферментації. Речовини, що входять до складу листя, повністю не окислилися на етапі сушіння, а обсмажування листя тільки зупинило незавершений процес окислення. І тому, в процесі заварювання, ферментація поновлюється. В кінцевому підсумку це збагачує чай великою кількістю корисних властивостей.

    Смакові властивості китайського зеленого чаю Сіху Лунцзин

    Аромат. Напій володіє інтенсивним ароматом, який розкривається поступово, знайомлячи з усіма своїми численними гранями. Правильно розкрити аромат — справжнє мистецтво. Чистий, свіжий, м'який, теплий, проникливий від квіткового до медового, він трансформується з кожною новою заваркою. Аромат Лунцзина Ви повинні відчути ще до заварювання в момент, коли відкрили упаковку.

    Смак.Смак чаю маслянистий, сильний, варіюється від трав'яного і квіткового до горіхового і медового в залежності від температури заварювання. Навіть незначні варіації на кілька градусів у бік підвищення або зниження здатні привнести нові відтінки від солодкого до легкої гіркуватості. Смак весняного чаю Лунцзина запам'ятовується раз і назавжди.

    Колір. Настій цього чаю неймовірно прозорий, він переливається всіма відтінками кольору свіжої весняної зелені з відблиском сонячного золота. Якщо перетримати, то настій стане значно темнішим, а чай почне трохи гірчити. Пийте Лунцзин, поки він легкий.

    Корисні властивості китайського зеленого чаю Сіху Лунцзин

    Чай Сіху Лунцзин має безліч корисних властивостей, які надають сприятливий вплив на організм і, отже, на душевний стан. Чай справляє позитивний вплив на шлунково-кишковий тракт, серцево-судинну систему, покращує якість крові, збільшуючи кількість гемоглобіну і відновлюючи еритроцити. Чашечка Сіху Лунцзин ефективно знімає нервову напругу, втому, підвищує концентрацію і працездатність, прискорює метаболічні процеси, сприяючи схудненню. У складі цього чаю міститься велика кількість хлорофілу, що сприяє оновленню тканин організму, за рахунок розмноження і росту нових клітин, прискорюється процес загоєння ран. Напій допомагає зарубцьовуванню слизової при виразкових захворюваннях шлунка і тонкого відділу кишечника. Слід зазначити протизапальні і антибактеріальні властивості. У чаї містяться вітаміни калій, кальцій, фтор, фосфор, а за вмістом вітаміну С і антиоксидантів він перевершує всі інші сорти зеленого чаю.

    Рекомендації по заварюванню китайського зеленого чаю Сіху Лунцзин

    • Сполосніть ємність (краще використовувати фарфоровий або скляний посуд) гарячою водою.

    • Покладіть на дно 2-4 грами чайного листя на 100 мл води і залийте їх кипʼяченою і охолодженою до 80-85 градусів водою.

    • Накрийте ємність для заварювання кришкою на 5-10 секунд. Це робиться для того, щоб промити чайний лист і підготувати його до заварювання. Перша заварка зливається. Пити не можна!

    • Зніміть кришку і дайте чаю трохи охолонути в чайнику 2-3 хвилини або 30-40 секунд в гайвані.

    • Чай готовий до заварювання. Залийте гарячою водою і відразу ж зливайте чай в іншу посудину, щоб він не перезаварився і не став гірчити. Розливайте чай по піалам. Цей напій не слід заварювати міцно.

    • Рекомендуємо пити маленькими ковтками, розподіляйте чайний настій по всій порожнині рота, щоб почути післясмак цього прекрасного чаю.

    Приємного чаювання!

    Зберігати чай потрібно в місці, недоступному впливу прямих сонячних променів. Необхідно не допускати знаходження поруч з чаєм продуктів з різким ароматом.

    Купити китайський зелений чай Сіху Лунцзин (Колодязь дракона) Lepinlecha 100 грам Ви можете, оформивши замовлення у нас на сайті, а також за телефонами 0800330820, 0443338584.

  • Характеристики
    Вага
    Вага чаю нетто
    100 г
    Збір
    Період збору (виробництва) чаю
    весна 2021
    Термін придатності
    540 днів
  • Відгуки покупців
    Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
    Написати відгук
    Ім'я
    E-mail
    Відгук
    Рейтинг
    Вкажіть посилання на відео розміщені на Youtube.com (наприклад, https://www.youtube.com/watch?v=FlsCjmMhFmw)