Чай зелений Дунтін Білочунь преміум Lepinlecha 125 г Код 680

125 г
1 110грн
100 г
977грн
50 г
511грн
25 г
278грн


Вага 125 г
Збір весна 2021
Термін придатності 540 днів
  • Опис

    Китайський зелений чай Дунтін Білочунь преміум Lepinlecha 125 грам

    Зелений чай Дунтін Білочунь — прекрасний зелений китайський чай з поетичною назвою «Смарагдові спіралі весни». Звичайний чай таку назву отримати не може, лише напій, що має значну історію і незвичайні смакові характеристики, гідний бути названий самим Кансі, великим імператором династії Цин, як свідчать деякі непідтверджені дані. Одна з них говорить, що до того як стати Смарагдовими спіралями, цей чай, звичайно, вироблявся в Дундіні вже багато-багато років, мав менш поетичне, але не менш яскраву назву — Ся Ша Жень Сян, що можна перевести як «вбивчо ароматний». Дана селянська назва відображає вражаючі властивості якісного Білочуня, перш за все його приголомшливий аромат, який дуже важко порівняти з чим би то не було іншим. І Кансі, подорожуючи по басейну річки Янцзи, спробував чай, захопився дивовижним ароматом і відмінним смаком, але визнав назву вульгарною і особисто перейменував його в Білочунь — «смарагдові» — за дивовижний колір настою і зеленуватий відтінок сухої заварки, «спіралі» — так як чай має характерну скручену форму, «весни» — так як він виготовляється переважно навесні.

     китайський зелений чай дунтін Білочунь преміум Lepinlecha 125 г

    збір чайного листя і технологія виробництва китайського зеленого чаю Дунтін Білочунь

    Збирають цей сорт зеленого чаю на сході Китаю в провінції Цзянсу. Плантації чаю розташовані далеко в горах Дунтіншань. Саме із-за гір, на яких розташовані чайні плантації, виникла приставка Дунтін, її за правилами зазвичай ставлять перед словом Білочунь. Завдяки помірному клімату, родючим злегка кислим грунтом чайні рослини вбирають в себе аромати цієї чудової місцевості. При цьому найголовнішою фішкою, яка відрізняє Білочунь з Дунтіна від всіх інших «Смарагдових спіралей» це тонкий фруктовий аромат, який з'являється завдяки великій кількості фруктових дерев поряд з чайними плантаціями. Збір чайного листя припадає якраз на період цвітіння тих самих плодових дерев. Важливий момент — це час збору листя. Очевидно, що чим раніше була зібрана чайна сировина, тим більше в ній перших весняних бруньок, які багаті вітамінами і амінокислотами, які надають чаю витончений і елегантний аромат. Білочунь відомий як «чай одного дня», тобто його виробництво, починаючи від збору закінчуючи останньою сушкою має бути закінчено протягом приблизно 12 годин. Рано вранці починається збір врожаю, в обід його трохи підв'ялюють, а до ночі він вже повністю готовий.

    Для виробництва високосортного Білочуня йдуть виключно брунька і перший листочок, який не може бути більшим за 1.5 см. Перед збирачами стоїть досить непросте завдання. Потрібно збирати тільки молоді бруньки, збір йде до обіду, при цьому зривати потрібно все практично начисто. Дуже кропітка робота. Не можна пропустити жодної бруньки, інакше завтра вона вже розкриється і не підійде для даного сорту. Коли чай зібраний, він проходить сортування. Найменші і свіжі бруньки відбираються на дорогі сорти, тоді, як зі збільшенням розміру бруньки ціна і сортність чаю знижується. Під час обсмажування (шацин) майстер повинен дотримуватися наступного правила: руки не відриваються від чаю, чай не відривається від котла. Чай не можна недожарити, інакше окислення не зупиниться. Разом з тим, не можна і перетримати, бо якщо «запахне смаженим» порцію можна викидати. При виробництві Білочуня також виробляють своєрідне скручування. Воно дуже специфічне, але саме цей етап виробництва надає знамениту форму«спіралі», і при цьому дозволяє зберегти цілісність ніжної весняного сировини. У підсумку, ми отримуємо рівні, однаково скручені чаїнки, що складаються переважно з бруньок з блакитним відливом від білого ворсу на поверхні, завдяки якому чай став саме смарагдовою спіраллю.

    Смакові властивості китайського зеленого чаю Дунтін Білочунь

    Аромат. Аромат Білочунь паморочить голову! Тут і квіти, і фрукти, і трави, і грози. І насолоджуватися його унікальним ароматом потрібно ще до того, як ви заварили цей чай. Пам'ятайте як після дощу з грозою, коли повітря розріджене, «пахне» свіжістю? Ось такий освіжаючий післясмак у чаю. Недарма він збирається навесні в сезон дощів. Кращий час для пиття цього чаю, відповідно ранок або день, щоб зарядитися позитивом, і щоб освіжитися.

    Смак.Смак цього чаю — дивовижний! Легкість, ніжність, чарівність. Ці три складові іскряться в ньому в рівних пропорціях. Крім цього він солодкий і без терпкості в смаку

    Колір.При заварці Білочунь дає яскраво-жовтий і трохи зеленуватий настій.

    Аромат освіжаючий, міцний, смак щільний, а колір яскравий. Такий чай не може не чіпати людей своєю витонченістю.

    Корисні властивості китайського зеленого чаю Дунтін Білочунь

    Зелений чай Дунтын Білочунь дарує позитив, гармонію і рівновагу. Дія: підвищує розумову і фізичну активність, сприяє проясненню думок, структурує логіку. Прекрасно бадьорить і допомагає прокинутися вранці, так само може бути доречний у другій половині дня, якщо ви хочете освіжитися, тому як активує дрімаючі сили. Що стосується його корисних властивостей то він нормалізує тиск, стимулює травлення, регулює обмін речовин, розширює судини і зміцнює їх стінки (вітамін Р), руйнує жирові відкладення на стінках і знижує холестерин, зміцнює серцевий м'яз (калій), зміцнюють зубну емаль і запобігають карієс (фтор, кальцій і фосфор), антиоксиданти захищають від вільних радикалів. Білочунь підсилює життєві функції організму, підвищує розумову і фізичну працездатність.

    < h3>Рекомендації по заварці китайського зеленого чаю дунтін Білочунь < p>• сполосніть ємність (чайник або колбу, гайвані або чашечки) гарячою водою. < p>• покладіть на дно 5-7 грам чайного листя на 150 мл води і залийте їх закип'яченої і охолодженої до 80-85 °C водою. < p>• перша заварка чаю Дунтин Білочунь триває не більше 10 секунд і призначена виключно для промивання чайного листа. Цю заварку пити не слід, її потрібно злити.

    • після того як ви«вмили» чайний лист кожна наступна заварка повинна тривати максимум 1 хвилину. Хочеться відзначити, що Дунтин Білочунь досить швидко віддає свій смак воді, тому не перетримуйте його під час заварювання, інакше вийде дуже міцний напій. Заварки повинні бути швидкими.

    < p>• рекомендуємо пити маленькими ковтками, розподіляйте чайний настій по всій порожнині рота, щоб почути післясмак цього прекрасного чаю. Обов'язково вдихніть аромат з посуду (з дна склянки або кришки). < p>зелений чай Дунтин Білочунь можна заварювати 7-10 разів. Кожен раз виходить настій з новими характеристиками кольору і смаку, відкриття повторюються з кожним новим заварюванням. < p>душевних чаювань! < p>зберігати чай потрібно в місці, недоступному впливу прямих сонячних променів. Необхідно не допускати знаходження поруч з чаєм продуктів з різким ароматом. Для тривалого зберігання рекомендується помістити зелений чай в холодильник в герметично закритому посуді.

    Чай Дунтін Білочунь преміумЗелений чай Дунтін Білочунь преміумКитайський зелений чай Дунтін Білочунь преміум

    Купити китайський зелений чай Дунтін Білочунь преміум Lepinlecha 125 грам Ви можете, оформивши замовлення у нас на сайті, а також за телефонами 0800330820, 0443338584.

  • Характеристики
    Вага
    Вага чаю нетто
    125 г
    Збір
    Період збору (виробництва) чаю
    весна 2021
    Термін придатності
    540 днів
  • Відгуки покупців
    Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
    Написати відгук
    Ім'я
    E-mail
    Відгук
    Рейтинг
    Вкажіть посилання на відео розміщені на Youtube.com (наприклад, https://www.youtube.com/watch?v=FlsCjmMhFmw)