Чай ГАБА

3 товари

Габа чай (Цзя Е Лун ча)

Габа чай (佳 叶 龙 茶, Цзя Е Лун ча, Цзінь Бай Лун ча, Gabaron, «чай припадає до смаку») — це унікальна і досить молода категорія чаїв, яка стрімко набирає популярності у всьому світі. Габа чай ще називають «Розумним чаєм» за його здатність до збільшення мозкової активності. Головною відмінністю цього виду чаю є те, що внаслідок оригінальної технології виготовлення, в чайному листі міститься величезна кількість гамма-аміномасляної кислоти — ГАМК або Габа (англ. «GABA»).

Габа чай

Гамма-аміносмасляна кислота — це амінокислота, яка здійснює передачу нервових імпульсів між клітинами мозку і являється головним нейромедіатором центральної нервової системи. ГАМК (GABA) знижує активність нейронів і зменшує збудження нервових клітин, а також виявляє заспокійливу дію. Гамма-аміномасляна кислота необхідна для обміну речовин в головному мозку людини.

Технологія виробництва Габа чаю

Методика виготовлення чаю Габа була вперше розроблена в Японії у 1987 році, потім її поширили на Тайвань і в чайні провінції Китаю, які спеціалізуються на улунах.

Габа чай виробляється за стандартною технологією, яка включає в себе маніпуляції з виготовлення зеленого, червоного чаю і улунів, в залежності від виду і також включають операції із зав'ялення, скручування, ферментації і сушки.

Індивідуальна особливість у виробництві Габа чаю полягає в тому, що між ферментацією і сушінням, чайну сировину складають в металевий бокс без кисню, заповнений азотом. Отже, в безкисневому середовищі під впливом азоту, високої температури і тиску, глутамін, який міститься в чайних листочках трансформується в ГАМК, а також аланін з аспаргіна.

В залежності від використаної сировини і технології виробництва чаю, розрізняють кілька різновидів Габа чаю:

- зелений Габа чай проходить період ферментації близько 6-8 годин. В результаті чого отримуємо настій золотисто-зеленого кольору з ніжним смаком і освіжаючим ароматом;

- улун Габа чай: світлий і темний. Серед улунів найбільш популярним і якісним вважається Габа Алішань, тому що чайну сировину вирощують в екологічній зоні Тайваню. Напій Габа Алішань має чистий, ніжно-бурштиновий колір з м'яким смаком і квітковим ароматом;

- червоний Габа чай виготовляється в результаті тривалого окислення від 2 до 4 тижнів. Напій червоного Габа чаю має золотисто-червоний колір, з квітковим ароматом і соковитим, злегка терпким смаком.

Як заварювати Габа чай?

Як заварювати Габа чай?

Щоб отримати задоволення від корисного і смачного чайного напою, необхідно як слід його заварити враховуючи ступінь окислення. Рекомендується заварювати цей чай у фарфоровому або скляному посуді, щільно закриваючи кришкою.

- нагрійте посуд для заварювання, обдавши її гарячою водою;

- покладіть на дно посуду 3-5 грам чайного листя на 100-150 мл води;

- залийте водою, зазначеної температури, шо вказано в певній категорії чи сорті чаю;

- перша заварка триває 5-10 секунд і призначена для розкриття і очищення чайного листка. Цю заварку пити не слід, її потрібно злити;

після того як «вмили» лист друга заварка має бути витримана до 3 хвилин і з кожним наступним заварюванням збільшувати час настоювання приблизно на 1-3 хвилини.

Основні корисні властивості Габа чаю.

Габа чай має унікальний вплив на організм людини, він незамінний при розумових і фізичних навантаженнях, стресі.

Регулярне вживання чайного напою:

- виводить з депресії;

- активізує роботу головного мозку;

- підвищує пам'ять і концентрацію уваги;

- позбавляє від тривожності;

- покращує самопочуття;

- нормалізує травлення;

- стимулює обмін речовин;

- знижує і нормалізує кров'яний тиск;

- допомагає при похмільному синдромі.

Оцініть вишуканий смак Габа чаю, і безтурботність, чудове самопочуття, висока працездатність гарантовані!

Приємних чаювань!

Зберігати сировину Габа чаю необхідно в темному, сухому, прохолодному місці, без сторонніх запахів в герметичній, непрозорій посуді. Термін придатності приблизно складає два роки. Чим вище ступінь ферментації, тим довше він може зберігатися.