Чай зелений Хуаншань Маофен преміум Lepinlecha 65 г Код 681

65 г
-30 %
570грн
399грн
50 г
-30 %
503грн
353грн
25 г
-30 %
274грн
192грн
Вага 65 г
Збір весна 2020, весна 2021
Термін придатності 540 днів
  • Опис

    Китайський зелений чай Хуаншань Маофен преміум Lepinlecha 65 грам

    Зелений чай Хуаншань Маофен   входить в список десяти найбільш поширених чаїв в Китаї. Знаменитий китайський зелений чай Хуаншань Маофен вирощується в Хуаншань, що розташований на півдні від повіту Тайпін і на півночі від повіту Усянь провінції Аньхой. Цей куточок природи є одним з наймальовничіших районів Китаю. Круглий рік спостерігається, як хмари і тумани поширюються по всьому гірському району. Цій місцевості притаманний м'який клімат, рясні опади, родючий грунт, вологе повітря і короткість сонячного блакитного неба. При таких сприятливих умовах чайні бруньки набряклі і важкі, м'які та ніжні. Перша частина назви цього чудового чаю   Хуаншань   перекладається, як «жовта гора». Саме так іменуються найвищі гори на сході Китаю в провінції Аньхой. Тут в затишних гірських долинах розкинулися чайні сади, де росте цей відомий по всьому світу чай. У тому місці завжди панує висока вологість, що пов'язують з прадавньою легендою. Вона розповідає про двох закоханих, які хотіли бути разом, але господар плантації, зачарований красою дівчини, забрав її в свій будинок. Вона змогла втекти, але слуги злого господаря вбили юнака — її коханого. Дівчина блукала по горах у пошуках його останків, а коли знайшла, довго проливала сльози. І тоді тіло перетворилося на чайний кущ, а сльози в дощ. Кінчики чайних бруньок, покриті ворсинками нагадують гірські вершини, саме тому цей чай отримав назву Хуаншань Маофен, що можна перекласти, як «Ворсисті піки жовтих гір». Для виробництва чаю збирають молоді листочки з ніжними бруньками. Вони мають жовто-зелений колір і покриті сріблястими ворсинками.

    Китайський зелений чай Хуаншань Маофен преміум

    Збір чайного листя і технологія виробництва китайського зеленого чаю Хуаншань Маофен

    Маофен — це не тільки назва чаю, це ще й сам спосіб виробництва чаю, при якому відбираються бруньки і прилеглі до них два листочка однакової довжини. Листя чаю, відібрані по технології «маофен», мають плоску округлу форму, і вважаються добірним чаєм.

    Кращі сорти цього чаю збирають навесні, після збору листя сушать на сонці, а потім обсмажують на відкритому вогні. Метод виробництва Маофен дозволяє зберегти природний смак свіжого листя. Процес виробництва чаю складається з чотирьох етапів: збирання, первинного обжарювання (до припинення окислення), згортання і пропікання.

    Чайні плантації, розташованих на висоті 700-800 метрів над рівнем моря. Сировина для отримання чаю високої якості збирають під час сезону Ясних днів (Цинмін), тобто на початку квітня. Для Хуаншань Маофен відбирають лише наймолодші флеші — ніжну соковиту бруньку з одним або двома ледь розгорнувшими листочками. Обробка чаю проводиться виключно вручну і вимагає високої майстерності: свіжозібрану сировину ретельно перебирають. Чай, зібраний зранку, піддається обробці ввечері, а зібраний ввечері, обробляється вночі.

    Первинне обсмажування називається Шакінг. Процес починається з температури 150 градусів, потім вона знижується. Діючи тільки голими руками, виробники чаю постійно перемішують листя в процесі обжарювання, роблячи близько 60 рухів у хвилину. Це найважливіший етап усього процесу виробництва цього сорту чаю. Добре обсмажений чай повинен бути однорідним, і ні в якому разі не сирим або пригорілим. Первинне обсмажування вбиває ензими в чаї і припиняє процес окислення. Наступна задача — загорнути листя до необхідної форми. Знову-таки, це робиться голими руками в гарячому казанку.

    Пропікання — цей процес ділиться на дві стадії. Початкова температура — 90 градусів, поступово знижується до 60 градусів. На першому етапі, листя перемішуються руками для прискорення просушування. Це делікатний процес, так як поганий контроль над температурою або неправильні рухи руками можуть привести до окислення або почервоніння листя.

    Смакові властивості китайського зеленого чаю Хуаншань Маофен

    Аромат. Чай володіє гарно вираженим ароматом.

    Смак. Смак легкий, свіжий, навіть неймовірно свіжий. Родзинкою чаю є його післясмак. Він легкий, ненав'язливий, злегка солодкуватий, що проносить кудись за межі нашого існування. Це чай свіжості і весни.

    Колір. Колір настою чаю незвичайний. Він прозорий і практично безбарвний. В ньому яскраво виділяються нотки скошеної трави і свіжість польових квітів. Але, незважаючи на це, Маофен дарує такий феєрверк смакових емоцій, який не підвладний самому красивому і яскравого кольору чаю. Сухі бурі чайні листочки відливають металевим блиском, а в процесі заварювання відбувається їх казкова і чарівна метаморфоза. Вони набувають свіжий зелений окрас, неначе їх тільки що зірвали з чайного куща.

    Корисні властивості китайського зеленого чаю Хуаншань Маофен

    Хуаншань Маофен володіє всім спектром цілющих властивостей зелених чаїв: стимулює нервову систему, володіє антибактеріальними і сечогінними властивостями, сприяє зниженню ваги і кров'яного тиску, сприятливо впливає на печінку і зір, полегшує і сприяє запобіганню наслідків радіоактивного випромінювання, допомагає боротися з раковими захворюваннями, перешкоджає старінню організму і підвищує тонус. Іони фтору, що містяться в даному чаї можуть вступати в з'єднання з кальцієвої оболонкою зубів, створюючи тим самим додаткову захисну важкорозчинну для кислот оболонку, що сприяє зміцненню зубів і захист від карієсу. Також Хуаншань Маофен тонізує, сприяє омолодженню, підвищує розумову і фізичну працездатність. Є джерелом вітамінів, амінокислот, мікроелементів. Підвищує настрій, сприяє творчій активності.

    Рекомендації по заварюванню китайського зеленого чаю Хуаншань Маофен

    • Сполосніть ємність (найкраще заварювати у великій скляній посуді, чайна колба підходить для цього ідеально) гарячою водою.

    • Покладіть на дно 4-6 грам чайного листя на 100 мл води і залийте його кипʼяченою і охолодженою до 80-85 градусів водою.

    • Накрийте ємність для заварювання кришкою на 5-10 секунд. Це робиться для того, щоб промити чайний лист і підготувати його до заварювання. Перша заварка зливається. Пити не рекомендується!

    • Зніміть кришку і дайте чаю трохи охолонути в чайнику 40 сек. або 20 секунд в гайвані.

    • Чай готовий до заварювання. Залийте гарячою водою і відразу ж зливайте чай в іншу посудину, щоб він не перезаварився. Розливайте чай в чашки/піали. Яскравий колір і вишуканий аромат неповторного зеленого чаю не втрачає свої властивості і після декількох заварювань методои «проливу».

    • Рекомендуємо пити маленькими ковтками, розподіляйте чайний настій по всій порожнині рота, щоб почути післясмак цього прекрасного чаю. Обов'язково вдихніть аромат з посуду (з дна склянки або кришки гайвані).

    Зелений чай Хуаншань Маофен можна заварювати в гайвані — 7-9 разів, у склянці — 2-3 рази. Кожен раз виходить настій з новими характеристиками кольору і смаку, відкриття повторюються з кожним новим заварюванням.

    Приємного чаювання!

    Зберігати чай потрібно в місці, недоступному впливу прямих сонячних променів. Необхідно не допускати знаходження поруч з чаєм продуктів з різким ароматом. Для тривалого зберігання рекомендується помістити зелений чай Хуаншань Маофен в холодильник в герметично закритому посуді.

    Чай Хуаншань Маофен преміумЗелений чай Хуаншань Маофен преміум

    Купити китайський зелений чай Хуаншань Маофен преміум Lepinlecha 65 грам Ви можете, оформивши замовлення у нас на сайті, а також за телефонами 0800330820, 0443338584.

  • Характеристики
    Вага
    Вага чаю нетто
    65 г
    Збір
    Період збору (виробництва) чаю
    весна 2020, весна 2021
    Термін придатності
    540 днів
  • Відгуки покупців
    Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
    Написати відгук
    Ім'я
    E-mail
    Відгук
    Рейтинг
    Вкажіть посилання на відео розміщені на Youtube.com (наприклад, https://www.youtube.com/watch?v=FlsCjmMhFmw)