Сифони для заварювання кави і чаю

2 товари

Сифони (габети) для приготування кави та чаю

Сифон (габет) — це дуже зручний пристрій, в якому можна приголомшливо смачно і дуже ефектно готувати чай або каву і насолоджуватися дивно чистим і вишуканим напоєм, так як саме габет дозволяє повністю розкрити смак кави або чаю. Напій приготовлений в сифоні виходить напрочуд багатим на смак, ароматним, гармонійним і чистим.

Приготування напою в сифоні

Принцип дії сифона дуже простий і заснований на фізичному явищі — здатності газу розширюватися при нагріванні. Сифон (габет) складається з двох колб (нижньої і верхньої). У нижню колбу наливається вода, у верхню колбу вставляється спеціальний фільтр і вона з'єднується з нижньою. У неї насипається кава, або чай що, плануються заварювати. Після проведених підготовчих робіт необхідно почати сам процес приготування. Для цього нижня колба чайного сифона нагрівається за допомогою спеціальної газової горілки. При нагріванні нижньої колби вода виштовхується розігрітим повітрям і парою, поступово просочуючись у верхню колбу. Після майже повного переміщення води у верхню колбу починається процес бурління і заварки чаю або кави. Варто зауважити, що вода у верхній колбі вирує, а не кипить, що докорінно змінює процес приготування чаю або кави! Чай або кава під впливом бурління гарячої води не доведеної до кипіння активно бовтається в колбі, що сприяє ефективному заварюванню і виділенню ароматів і корисних речовин.

В залежності від обраного чаю, процес приготування проводиться протягом 1-10 хвилин, а кава може бурлиться від 30 секунд. Коли кава або чай готовий, необхідно повністю вимкнути горілку і прибрати її з-під нижньої колби. Далі починається не менш ефектний процес при якому при охолодженні нижньої колби чай перетікає в неї під дією негативного тиску. Спеціальний фільтр затримує заварені чаїнки або каву у верхній колбі, а в нижній залишається чистий і ароматний напій готовий до вживання. Хороший чай можна заварювати декілька разів.

Безсумнівно процес приготування кави або чаю в сифоні може здатися складним і не зрозумілим, але насправді це не тільки легко, але і дуже приємно!

Сифон ефективно справляється з приготуванням кави і всіх сортів чаю, особливо добре виходять витримані чаї, такі як Пуер, улуни і червоні.

З метою чайного використання сифона є перевага перед кавовою — це динамічна видовищність. Кава — досить щільний напій, і в сифоні він веде себе ліниво, неквапливо і не дуже цікаво. А чай в сифоні веселиться. Спочатку він енергійно піднімається у верхню колбу, потім скоренько в ній вирує, а потім, після виключення пальника (при відомій майстерності сифонизатора) швидко і з ефектним пшиком повертається в нижню колбу. Така динамічність робить сифон не тільки видовищним, але і зручним пристроєм для приготування чаю. Все відбувається швидко і без додаткових маніпуляцій.

У цьому розділі інтернет-магазину чаю Nicetea у Вас є можливість придбати сифон для заварювання кави або чаю. Купити габет в Києві можна з кур'єрською доставкою або забрати своє замовлення самостійно в будь-який зручний для Вас час. Продаж сифонів для заварювання чаю або кави з пальником здійснюється на всій території України.