Чай улун Да Хун Пао (Великий Червоний Халат)

4 товари

Китайський чай улун Да Хун Пао (Великий Червоний Халат)

Чай Да Хун Пао

Чай Да Хун Пао   скельний китайський чай, який виробляють на північно-західній провінції Фуцзянь на гірських плантаціях, де якість чаю безпосередньо залежить від погоди, сонячного світла і туманів, що огортають дерева. По класу його відносять до улунів помірної ферментації. Назва «Да Хун Пао» перекладається як «Великий Червоний Халат» Чай отримав свою назву і популярність після випадку, що стався в 1385 році, коли студент Дін Сянь, прямуючи на здачу імператорських іспитів, отримав тепловий удар, і один з ченців цього монастиря використовував чай, щоб його вилікувати. Успішно склавши іспит і отримавши значну посаду (якої відповідав червоний халат), чиновник вирішив віддячити ченця і подарувати йому червоний халат із зображенням дракона, однак той, дотримуючись традицій буддизму, від підношення відмовився, тоді чиновник подарував свій Червоний халат кущам чаю.

Процес виробництва чаю Да Хун Пао складається з декількох стадій:

- Збір: сировину збирають один раз на рік з 1 по 15 травня. Зривається гілочка з першими 4 листочками.
- Підв'ялювання: сировину розкладають на відкритому повітрі або в гарно провітрюваному приміщенні тонкими шарами на кілька годин для того, щоб вона втратила частину вологи і листя стало м'яким, придатними для подальшої обробки.
- Зминання і ферментація: лист обережно мнуть вручну (або у великих обертових барабанах) для того, щоб з нього виділився сік, а кисень потрапив всередину листка (що прискорює ферментацію). Після цього листя залишають на деякий час безпосередньо для ферментації.
- Обсмажування: майстер визначає, коли потрібно зупинити ферментацію, і потім лист відправляється на обжарку, яка руйнує ферменти, припиняє процес ферментації. Обсмаження відбувається в гарячому котлі протягом декількох хвилин.
- Поздовжнє скручування.
- Остаточна сушка. Робиться для того, щоб з листа вийшла зайва волога і зафіксувалася його форма. Після цього виходить напівфабрикат, який називають Мао Ча.
- Відривання живців. Протягом усього літа селяни відривають листочки від черешка, сортують його і купажують.
- Повільне прогрівання над вугіллям — це фінальна стадія виробництва скельних чаїв. Приблизно протягом доби чай прогрівається в спеціальних плетених кошиках над вугіллям. Температура жару регулюється шаром попелу над вугіллям. Вугілля протягом усього часу кілька разів змінюється.

Смакові властивості китайського чаю Да Хун Пао

Китайський чай улун Великий Червоний Халат володіє довгим і глибоким духм'яним ароматом, який змінюється від піали до піали під час чаювання. Справжній чай Да Хун Пао має насичений, гоструватий смак, переливається різними відтінками і насиченим оксамитовим, солодкувато-фруктовим присмаком, без зайвої гіркоти й терпкості, який відтіняє печеними нотками. При наступних заварках смак, колір і аромат чаю змінюється: спочатку насичений, з елементом терпкості, потім у ньому виявляються більш легкі, фруктові відтінки. Післясмак ніжний, оксамитовий, тривалий, солодкувато-фруктовий. Колір чайного настою від темно-золотистого до насичено-бурштинового.

Корисні властивості китайського чаю Да Хун Пао

Да Хун Пао — це джерело вітамінів, мікроелементів і корисних речовин. Да Хун Пао часто називають «магічним нектаром», так як цей напій володіє потужним цілющим впливом на організм людини, знижує ризик розвитку онкологічних захворювань і вірусних інфекцій, а також покращує колір і структуру шкіри, надаючи омолоджуючу дію. Помітний вплив Да Хун Пао виявляє на серцево-судинну систему, допомагає боротися з бляшками, очищає судини, впливає на тромби і розріджує кров. Усуває ефект втоми, стимулює кору головного мозку, поліпшує мислення. Магічний напій може бути корисний у боротьбі із зайвою вагою, чай пригнічує апетит, нормалізує обмін речовин, полегшує засвоєння жирної і важкої їжі, а також може надавати сечогінну дію. Завдяки вмісту флуоридов, Великий червоний халат помітно зміцнює зуби і бореться з різними захворюваннями порожнини рота.

Рекомендації по заварювання китайського чаю Да Хун Пао

5-8 грам чаю заливається 100-150 мл свіжокип'яченною водою з температурою 90-95 градусів Цельсія, і почекавши кілька секунд, перша заварка зливається, використовується для очищення і підготовки чайного листа до заварювання напою. Потім заливаємо і настоюємо від 3 до 30 секунд, розливаємо чай по чашках і приступаємо до чаювання. Чай таким чином можна заварювати до 10 разів, збільшуючи час з кожною наступною заваркою на 5-10 секунд. При цьому смак, аромат і післясмак кожної нової порції різні. Пити чай краще в теплому вигляді — так він найбільш смачний і корисний.

У розділі Да Хун Пао інтернет-магазину чаю Nicetea у Вас є можливість придбати оригінальний китайський чай улун Да Хун Пао. Купити чай Да Хун Пао в Києві можна з кур'єрською доставкою або забрати своє замовлення самостійно в будь-який зручний для Вас час. Продаж чаю Да Хун Пао здійснюється на всій території України.