Чай улун Да Юй Лін

0 шт

На жаль, на сторінці немає записів.

Да Юй Лін (大禹嶺, Da Yu Ling) — високогірний, надзвичайний, слабоферментований улун, рослини якого вирощуються в чайному районі Лішань (梨山, «Грушеві гори») острова Тайвань, на незайманій висоті від 2100 до 2500 метрів. Назва «Грушеві гори» зародилася у шістдесяті роки минулого століття, коли недалеко від літньої резиденції Чан Кайши, були висаджені фруктові сади. А в період бурхливого розвитку чайної справи, поруч з фруктовими садами були висаджені чайні рослини. Великий температурний контраст між денною і нічною температурою, а також постійно густий туман, забезпечують повільну вегетацію рослин, дозволяючи поглинати більшу кількість поживних речовин, створюючи більш складні, дорогоцінні і неповторні смакові якості чайного листа.

Технологія виробництва тайванського Улуна Да Юй Лін

Для виготовлення улуна Da Yu Ling збирають сировину вручну, рано вранці. Відбирають товстий і м'ясистий листок яскраво-зеленого кольору.

Технологія обробки улуна Да Юй Лін містить 5 послідовних операцій:

- після збору свіжозірване чайне листя проходить процес в'янення (вейдяо), для цього листя розкладають тонким шаром у спеціально обладнаному місці під навісом;

- коли листя втратить приблизно 10 % вологи, його розкладають на плетені бамбукові підноси і перевозять для наступної операції   зминання і струшування (яоцин) чайного листка. Лист зминають і струшують на ситах більше 10 хвилин, а потім сировину на годину-півтори залишають у спокої в прохолодному приміщенні — на вилежування. Зминання і вилежування проходить 5-7 циклів;

- по досягненню потрібного ступеню ферментації проводять «вбивство зелені» (шацин) в спеціальному пристрої коротким прогріванням, під час якої чайний лист втрачає приблизно 40 % вологи;

- прогрітий чайний лист складають у полотняні мішечки і поміщають у спеціальний пристрій для скручування, потім витягують сировину з мішка і відправляють в барабан для просушування. Цей етап називають   загортання-розминання (жоунянь). Ця операція повторюється до 40 разів;

- після зминання проводять фінальну сушку (ганьцзао) в кілька прийомів, чергуючи прогрівання при температурі 60-70 0С і охолодження на бамбукових ситах.

Основні якості і особливості тайванського Улуна Да Юй Лін

  • Зовнішній вид чайної сировини   великі, глянцеві, щільно-скручені кульки темно-зеленого відтінку;
  • Аромат сухого чаю — ніжний фруктово-квітковий;
  • Настій — яскравий, прозорий, золотисто-зеленого відтінку;
  • Аромат — квітковий з солодкими медовими нотами;
  • Смак — витончений, карамельно-вершковий з нотами весняних квітів;
  • Післясмак — квітковй, продовгувато-солодкий.

Чай Oolong Da Yu Ling відмінний вибір для повсякденного чаювання з яскравим, неймовірно приємним смаком і розслаблюючим медитативним впливом.

Да Юй Лін

Чайний напій Да Юй Лін наповнює енергією і щастям, покращує розумову активність і концентрацію, робить позитивний вплив на серцево-судинну систему, знижує рівень холестерину, нормалізує тиск, виводить токсини і шлаки з організму.

Як заварювати тайванський Улун Да Юй Лін

Як заварювати Да Юй Лін

Для приготування чайного напою ми рекомендуємо:

  • пропорція сухої заварки — 4-6 грам на 100-120 мл гарячої води;
  • температура води   92-95 °C;
  • заварювати протоками від 15 до 20 секунд, збільшуючи час експозиції на 15-30 секунд.

Чай Da Yu Ling витримує до 20 заварювань методом «проливу».

І ми, звичайно ж, закликаємо любителів чаю поекспериментувати з кількістю чайної сировини і тривалості настоювання, щоб зробити свій рецепт приготування у відповідності з індивідуальними вподобаннями.

Як зберігати тайванський чай Улун Да Юй Лін

Зберігати цей продукт необхідно в прохолодному, сухому і темному місці в герметичному, непрозорому контейнері.

Душевних чаювань з Nicetea!