Чай улун Да Юй Лін
На жаль, на сторінці немає записів.
Да Юй Лін (大禹嶺, Da Yu Ling) — високогірний, надзвичайний, слабоферментований улун, рослини якого вирощуються в чайному районі Лішань (梨山, «Грушеві гори») острова Тайвань, на незайманій висоті від 2100 до 2500 метрів. Назва «Грушеві гори» зародилася у шістдесяті роки минулого століття, коли недалеко від літньої резиденції Чан Кайши, були висаджені фруктові сади. А в період бурхливого розвитку чайної справи, поруч з фруктовими садами були висаджені чайні рослини. Великий температурний контраст між денною і нічною температурою, а також постійно густий туман, забезпечують повільну вегетацію рослин, дозволяючи поглинати більшу кількість поживних речовин, створюючи більш складні, дорогоцінні і неповторні смакові якості чайного листа.
Технологія виробництва тайванського Улуна Да Юй Лін
Для виготовлення улуна Da Yu Ling збирають сировину вручну, рано вранці. Відбирають товстий і м'ясистий листок яскраво-зеленого кольору.
Технологія обробки улуна Да Юй Лін містить 5 послідовних операцій:
- після збору свіжозірване чайне листя проходить процес в'янення (вейдяо), для цього листя розкладають тонким шаром у спеціально обладнаному місці під навісом;
- коли листя втратить приблизно 10 % вологи, його розкладають на плетені бамбукові підноси і перевозять для наступної операції зминання і струшування (яоцин) чайного листка. Лист зминають і струшують на ситах більше 10 хвилин, а потім сировину на годину-півтори залишають у спокої в прохолодному приміщенні — на вилежування. Зминання і вилежування проходить 5-7 циклів;
- по досягненню потрібного ступеню ферментації проводять «вбивство зелені» (шацин) в спеціальному пристрої коротким прогріванням, під час якої чайний лист втрачає приблизно 40 % вологи;
- прогрітий чайний лист складають у полотняні мішечки і поміщають у спеціальний пристрій для скручування, потім витягують сировину з мішка і відправляють в барабан для просушування. Цей етап називають загортання-розминання (жоунянь). Ця операція повторюється до 40 разів;
- після зминання проводять фінальну сушку (ганьцзао) в кілька прийомів, чергуючи прогрівання при температурі 60-70 0С і охолодження на бамбукових ситах.
Основні якості і особливості тайванського Улуна Да Юй Лін
- Зовнішній вид чайної сировини великі, глянцеві, щільно-скручені кульки темно-зеленого відтінку;
- Аромат сухого чаю — ніжний фруктово-квітковий;
- Настій — яскравий, прозорий, золотисто-зеленого відтінку;
- Аромат — квітковий з солодкими медовими нотами;
- Смак — витончений, карамельно-вершковий з нотами весняних квітів;
- Післясмак — квітковй, продовгувато-солодкий.
Чай Oolong Da Yu Ling відмінний вибір для повсякденного чаювання з яскравим, неймовірно приємним смаком і розслаблюючим медитативним впливом.
Чайний напій Да Юй Лін наповнює енергією і щастям, покращує розумову активність і концентрацію, робить позитивний вплив на серцево-судинну систему, знижує рівень холестерину, нормалізує тиск, виводить токсини і шлаки з організму.
Як заварювати тайванський Улун Да Юй Лін
Для приготування чайного напою ми рекомендуємо:
- пропорція сухої заварки — 4-6 грам на 100-120 мл гарячої води;
- температура води 92-95 °C;
- заварювати протоками від 15 до 20 секунд, збільшуючи час експозиції на 15-30 секунд.
Чай Da Yu Ling витримує до 20 заварювань методом «проливу».
І ми, звичайно ж, закликаємо любителів чаю поекспериментувати з кількістю чайної сировини і тривалості настоювання, щоб зробити свій рецепт приготування у відповідності з індивідуальними вподобаннями.
Як зберігати тайванський чай Улун Да Юй Лін
Зберігати цей продукт необхідно в прохолодному, сухому і темному місці в герметичному, непрозорому контейнері.
Душевних чаювань з Nicetea!