Чай улун Фен Хуан Дань Цун

10 шт
Немає в наявності
2 750грн

Китайський чай Улун Фен Хуан Дань Цун

Фен Хуан Дань Цун (凤凰单丛, з кит. Fèng huáng dān cūn – «Одинокий кущ з гори Фенікса») — це дуже відомий і незабутній гуандунський Улун, який поступово дивує своїм освіжаючим ароматом з нотками трав і квітково-медовим смаком. Часто можна почути скорочене найменування цього чаю «Фенікс», а місцеві старожили згадують назву — «Чаочжоу Ча».

Фен Хуан Дань Цун відноситься до категорії сильноферментованих китайських Улунів.

Чай Фен Хуан Дань Цун

Про появу чаю Фен Хуан Дань Цун розповідає легенда: «імператор Чжао Бін ховався в малодоступних і чудових горах в районі Чаочжоу рятуючись від військ противника. І одного разу ховаючись на недоторканній горі Фенікс правитель дуже сильно захворів, а місцеві жителі прийшли йому на допомогу приготувавши цілющий чайний напій, який його не лише вилікував, але і доставив насолоду. І з того моменту і по сьогоднішній день цей Улун вирощують на горі Фенікс».

Цей сорт чайної рослини росте, як вже було зазначено в легенді, на горі Фенікс, яка розташована в південній частині Китаю в провінції Гуандун в містечку Чаочжоу. Чайні дерева ростуть на висоті від 350 до 1500 метрів над рівнем моря.

Технологія виробництва Улуна Фен Хуан Дань Цун

     Збір чайної сировини здійснюють вручну в сонячну погоду, але не в полудень, коли сонечко дуже інтенсивне. Для виготовлення чаю збирають гілочку з 2 - 4 листочками, чотири рази на рік. Найкращим вважається чай, який виготовлений з осіннього збору, тому що він має соковитий аромат і глибокий смак. Відмінною особливістю цього сорту чаю є збір і сортування чайного матеріалу. Сировина збирається окремо з кожного дикого дерева і воно ніколи не змішується, тому що кожна рослина має свої неповторні властивості. Після збору листочки сортують за морфологією листка (довжина, ширина, форма, текстура, колір і т. д).

Технологія виготовлення китайського Улуна Фен Хуан Дань Цун включає 6 основних етапи:

    • зав'ялення

      на цій стадії виробництва зібрана чайна сировина зав'ялюється на сонечку, але не дуже яскравому, щоб не обпалити листя, а потім у приміщенні, щоб витягти вологу і трав'янистість;

    • зминання

      на цьому етапі лист дбайливо зминають вручну, щоб вилучити гіркоту з листочків, підготувати і прискорити сировину до окислення;

    • ферментація

      чайний майстер встановлює період ферментації і час, коли сировину треба відправити на прожарювання, щоб зруйнувати ферменти

    • просмаження

      здійснюється з метою зупинки процесу ферментації та збереження корисних властивостей;

    • скручування

      скручування листя відбувається поки він ще тепленький, йому надають поздовжню форму з виділенням клітинного соку;

    • остаточна сушка на вугіллі

      ця операція виконується з метою вилучення вологи, підвищення особливих властивостей чаю і витончення аромату.

Основні якості і особливості китайського чаю Улун Фен Хуан Дань Цун:

    • Сировина   великі і довгі скручені чаїнки темно-коричневого відтінку;
    • Настій — жовтувато-коричневий;
    • Аромат — легкий і освіжаючий з квітково-медовими нотками;
    • Смак — густий, квітково-медовий з незначною гірчинкою;
    • Післясмак — тривалий і м'який з ніжною солодкістю.

Як заварювати Улун Фен Хуан Дань Цун:

Для заварювання відмінно підійде чайник з ісинської глини, скляний і керамічний чайничок, типод або порцелянова гайвань.

Основні рекомендації, щодо заварювання:

    • розігрійте чайну посуду обдавши гарячою водою;
    • покладіть на дно ємності 3-8 грам чайної сировини на 100-200 мл води і залийте дуже гарячою водою, температура якої становить 85-98 °C;
    • перша заварка триває 1-3 секунд, і призначена для промивання чайного листа і розкриття аромату і смаку. Цю заварку пити не слід, її потрібно злити;
    • після того, як «вмили» чайний лист друга заварка повинна витримуватися 3-30 секунд, і кожну наступну збільшуйте приблизно на 5-10 сек. Зливайте настій повністю, не дозволяючи чаю залишатися у воді;
    • при приготуванні чаю «проливом», він витримує від 5 до 10 заварювань (в залежності від міцності настою, який ви будете готувати);
    • коректуйте температуру води і час приготування самостійно в залежності від індивідуальних уподобань.

Заварювання Фен Хуан Дань Цун

Улун «Одинокий кущ з гори Фенікса» може спровокувати чайне сп'яніння, при цьому свідомість чітка, а настрій радісний.

Корисні властивості чаю Фен Хуан Дань Цун:

Китайський чай багатий вітамінами, амінокислотами, поліфенолами, антиоксидантами і мікроелементами і тому він дуже корисний для здоров'я людини, а також проявляється як природний афродизіак.

Регулярне вживання напою Фен Хуан Дань Цун:

- запобігає хронічним захворюванням;

- підвищує імунітет;

- зменшує рівень холестерину в крові;

- перешкоджає процесу старіння організму і сприяє омолодженню;

- налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту;

- сприяє зниженню ваги.

Душевних чаювань!

Як зберігати китайський чай Улун Фен Хуан Дань Цун

Зберігати сировину необхідно в темному, сухому і прохолодному місці, без сторонніх запахів у непрозорій і герметичній ємності. У паперових пакетиках чай зберігати не рекомендується, так як вони нещільно прилягають і пропускають вологість, із-за чого якість чаю швидко погіршується.

У розділі Фен Хуан Дань Цун інтернет-магазину Nicetea у Вас є можливість придбати оригінальний китайський чай Улун Фен Хуан Дань Цун. Купити справжній Фен Хуан Дань Цун в Києві можна з кур'єрською доставкою або забрати своє замовлення самостійно з нашого магазину. Продаж чаю Фен Хуан Дань Цун здійснюється на всій території України.