Чай улун Цзинь Мудань (Золота півонія)

1 шт

Китайський чай улун Цзинь Мудань (Золота півонія)

Чай Цзинь Мудань (Jin Mu Dan, 金牡丹, Золота півонія) — один з унікальних і захоплюючих улунів з гори Уїшань, що вирощується вже більше чотирьох десятиліть у цьому чайному регіоні. Jin Mu Dan був створений Науково-дослідним інститутом чаю Академії сільськогосподарських наук Фуцзяня. Вчені Академії провели велике селекційне дослідження зі схрещування материнської рослини сорту Те Гуань Інь і батьківської рослини Хуан Ян. Унікальність цього гібрида характеризується високими адаптивними властивостями, стійкістю до екстремальних температур (посухи і заморозків), більш високою врожайністю, а його лист надзвичайно багатий амінокислотами, поліфенолами та кофеїном.

Технологія виробництва китайського улуна Цзинь Мудань

Виготовлення чаю Цзинь Мудань відбувається традиційним способом обробки уїшанских улунів помірної інтенсивності обсмаження на вугіллі. Збір чайної сировини відбувається в травні, після того як дозрів і витягнувся лист. Процес виготовлення Jin Mu Dan включає кілька традиційних операцій:

- підв'ялювання на сонці (вейдяо), для досягнення гнучкості чайного листка;

- ферментація. Після того, як чайний листок втратив 20% вологи, його чайний майстер енергійно струшує в спеціальних плетених піддонах для запуску ферментації;

- «вбивство зелені», відбувається швидка обжарка сировини при температурі 220 — 240 °C;

- зминання здійснюється ще з гарячим листям. При цьому лист деформується і окислюється;

- прогрів на вугіллі з фруктових дерев — це ключовий етап обробки чайної сировини, саме він визначає смак і аромат чаю.

Основні якості і особливості китайського улуна Цзинь Мудань

  • Зовнішній вид чайної сировини красиві джгутики середнього розміру бордово-шоколадного відтінку;
  • Настій — чистий, з янтарно-рудим відтінком;
  • Аромат — квітково-фруктовий з тонкими смолисто-підкопченими нотками;
  • Смак — інтенсивний, динамічний, маслянистий, солодкуватий з легкою кислинкою;
  • Післясмак — приємний і освіжаючий.

Золота півонія — чудовий церемоніальний чай для урочистого випадку або особливого, чайного настрою. Чайний настій 金牡丹 зігріває і розслабляє тіло, освіжає сприйняття, дарує радість і внутрішнє оновлення.

Чай улун Jin Mu Dan допомагає боротися із зайвою вагою, прискорює обмін речовин, нормалізує артеріальний тиск, знижує рівень холестерину і знижує ризик серцево-судинних захворювань, зміцнює кістки і сполучну тканину, стимулює розумову активність і концентрацію уваги.

Як заварювати китайський чай улун Цзинь Мудань (Золота півонія)

Щоб повною мірою оцінити багатогранність чаю Jin Mu Dan ми рекомендуємо приготувати чай наступним чином:

  • пропорція сухої заварки — 4-5 г на 100-120 мл гарячої води;
  • температура води — 90-95 °C;
  • заварювати проливами від 10 секунд, збільшуючи час експозиції до 2 хвилин.

І ми, звичайно ж, рекомендуємо поекспериментувати з кількістю заварки і часом настоювання, щоб зробити свій чайний напій краще у відповідності з індивідуальними вподобаннями.

Як зберігати китайський чай улун Цзинь Мудань

Зберігати цей продукт необхідно в прохолодному, сухому і темному місці в герметичному контейнері. Цзинь Мудань з роками стає все кращим і кращим, так як, через рік свіжий смак може змінитися на більш м'який або солодкий.

Душевних чаювань з Nicetea!

В розділі Цзинь Мудань (Золота півонія) інтернет-магазину Nicetea у Вас є можливість придбати оригінальний китайський чай улун Цзинь Мудань (Золота півонія). Купити Цзинь Мудань (Золота півонія) в Києві можна з кур'єрською доставкою або забрати своє замовлення самостійно з нашого магазину. Продаж чаю Цзинь Мудань (Золота півонія) здійснюється на всій території України.