Чай улун Жоу Гуй

2 товари

Китайський чай улун Жоу Гуй

Улун Жоу Гуй — це незвичайний і відомий скельний чай, який поступово зачаровує дивовижним, багатогранним і приємним ароматом, а також смаком. Відмінною особливістю цього улуна є його чистий і міцний аромат порівняно з іншими чаями. Назва улуна Жоу Гуй (肉桂, WuYi Rougui) перекладається, як «Кориця», але сам чай і аромат не мають відношення до кориці. Також його ще називають Юй Гуй (Нефритова кориця).

Жоу Гуй відноситься до категорії сильноферментованих скельних китайських Улунів.

Дерева сортів чаю Жоу Гуй ростуть на скелях і на берегах гірських річок гори Уї (Уїшань), в північній провінції Фуцзянь.

Технологія виробництва Улуна Жоу Гуй:

Збір чайної сировини здійснюється три рази в рік, найкращим вважається весняний збір, сировина якого вилежалася і лист відпочив аж до осені. А також високо цінується лист осіннього збору. Для виробництва улуна зривається гілочка з першими чотирма листочками.

Технологія виготовлення китайського Улуна Жоу Гуй включає стадії:

    • зав'ялення

      чайний лист зав'ялюють на неяскравому сонці або в провітрюваному місці, щоб сировина позбулося трохи вологи і стала м'якою і податливою.

    • зминання

      листя обережно зминають, щоб виділився сік, а кисень проник в середину листка для прискорення процесу окислення

    • ферментація

      на цьому етапі листя залишають для окислення. Час ферментації сировини визначає чайний майстер

    • просмаження

      виконується у розжареному котлі протягом декількох хвилин, щоб зупинити процес ферментації

    • поздовжнє скручування

      на цьому етапі відбувається скручування чайних листочків у поздовжні джгутики

    • остаточна сушка

      ця стадія здійснюється з метою вилучення вологи, фіксації форми чаїнки, підвищення особливих властивостей чаю і витончення аромату.

    • повільне прожарювання над вугіллям

      це заключний етап виготовлення скельного чаю Жоу Гуй, на якому чайну сировину прогрівають в спеціальних бамбукових плетінках над тліючим вугіллям. Висока температура коригується присипаним шаром попелу над вугіллям.

Основні якості і особливості китайського чаю Жоу Гуй:

    • Сировина — об'ємні туго скручені, вигнуті чаїнки коричнево-бордового відтінку;
    • Настій — прозорий, від золотисто-бурштинового до темно-коньячного з червонуватими переливами;
    • Аромат —освіжаючий, інтенсивний з квітково-фруктовими і пряними нотками;
    • Смак — густий, трошки солоденький з незначним відтінком спецій, меду, випічки і фруктів;
    • Післясмак — тривалий, виразний і солодкуватий.

Чай Жоу Гуй

Як заварювати китайський чай Жоу Гуй

Основні рекомендації по заварюванню:

    • розігрійте чайну ємність обдавши гарячою водою, і висушивши її;
    • покладіть на дно чайного посуду 5-8 грам чайної заварки на 100-150 мл води і залийте дуже гарячою водою, температура якої становить 90-98 °C;
    • перша заварка триває 3-5 секунд, і призначена для промивання чайної сировини і розкриття аромату і смаку. Цю заварку пити не слід, її потрібно злити;
    • після того, як «вмили» чайний лист друга заварка повинна витримуватися 30-60 секунд, і кожна наступна збільшується приблизно на 1-2 хвилини;
    • зливайте настій повністю, не дозволяючи чайному листю залишатися у воді;
    • при приготуванні чаю «проливом», він тримає смакові якості до 8 заварювань (в залежності від властивостей чайної сировини і сорту);
    • коректуйте температуру води і час настоювання індивідуально в залежності від особистих уподобань.

Увага! Не рекомендується вживання чайного напою на голодний шлунок.

Корисні властивості улуна Жоу Гуй

Китайський скельний чай Жоу Гуй безмірно корисний для дихальної, кровоносної, судинної і травної системи.

Чай Улун Жоу Гуй

Постійне пиття чайного напою Жоу Гуй:

- знімає втому, нервове й фізичне напруження;

- підвищує працездатність;

- піднімає настрій і додає сил;

- позитивно впливає на зниження зайвої ваги;

- сприяє омолодженню організму.

Душевних чаювань!

Як зберігати китайський чай Улун Жоу Гуй

Зберігати сировину необхідно в темному, сухому і прохолодному місці, без сторонніх запахів у непрозорій, герметичній ємності. Зберігатися Жоу Гуй тривало — 2-3 роки, однак смак і аромат його зміниться, при тривалому зберігання, він набуде терпкуватості, а зелені нотки загубляться.

У розділі Жоу Гуй інтернет-магазину Nicetea у Вас є можливість придбати оригінальний китайський чай Улун Жоу Гуй. Купити Жоу Гуй в Києві можна з кур'єрською доставкою або забрати своє замовлення самостійно з нашого магазину. Продаж чаю Жоу Гуй здійснюється на всій території України.