Чай улун Си Цзи Чунь (Весна чотирьох сезонів)

1 шт
Немає в наявності
1 620грн
1 220грн

Тайванський чай улун Си Цзи Чунь (Весна чотирьох сезонів)

Си Цзи Чунь (кит.: 四季春, піньінь: sì jì chūn, пер.: «Весна чотирьох сезонів», «Four Seasons of Spring») — чудовий улун, один з найбільш широко розповсюджених тайванського чаю. Улун придбав назву «Весна чотирьох сезонів» за запашний весняний, квітковий аромат, а також за можливість збирати врожай з чайної рослини більше 4-ьох разів на рік, при цьому зберігаючи високу якість сировини. Гібрид чайного куща Си Цзи Чунь був виведений селекціонером Чай Юань (Lee Chai Yuan) в 80-х роках на Тайвані в передмісті Тайбея в одному з чайних садів Мужча і був широко поширений в горах Алішань. Дивовижний гібрид, з бурхливою вегетацією Чай Юань отримав в результаті схрещування сорту Qingxin і тайванського сорту Wuyi. Рослини сорту Си Цзи Чунь дуже рано починають свою вегетацію, крім цього, формують нові пагони круглий рік, а також цей сорт морозостійкий, і має виражений, сильний аромат. З початку 2000 року він став одним з найбільш популярних сортів на Тайвані і сьогодні вирощується в дуже великих масштабах.

Тайванський чай улун Си Цзи Чунь (Весна чотирьох сезонів)

Технологія виробництва улуна Си Цзи Чунь «Весна чотирьох сезонів»

Збір чайної сировини Си Цзи Чунь ділиться на чотири періоди:

I-ий: «Чунь Ча», 春茶 — весняний чай, сировина збирається з березня по травень;

II-ой: «Сянь Ча» 夏茶 — літній улун, збирають в червні-липні;

III-ий: «Шу Ча» 暑茶 — осінній чай, листя знімають з серпня по вересень;

IV-ий: «Дун Пянь» 冬片 — зимовий улун, сезон збору починають з 23 жовтня.

Зривається лише гілочка з брунькою і двома-трьома листочками із здорових рослин, залишаючи на пагоні 2 листочки. Саме вони будуть живити нові брунечки, які розпустяться в наступний сезон.

Си Цзи Чунь відноситься до слабоферментированному улуну (25-40 %).

Технологія виготовлення тайванського улуна «Весна чотирьох сезонів» включає п'ять операцій:

  • зав'ялення на сонці

свіжозібрану сировину розкладають тонким шаром на бамбукові сита, періодично перемішуючи, для рівномірного зав'ялювання. Потім сита з листям переносять у прохолодне приміщення, після охолодження знову повертають на сонце, і так роблять кілька разів до необхідної гнучкості;

  • струшування

чайний майстер струшує сито з листям чергуючи зі зминанням;

  • шацин «вбивство зелені»

полягає у швидкому обсмажуванні в котлах при високій температурі;

  • скручування

виконують відразу ж після обсмажування, коли сировина ще гаряча. Цей етап проробляють поки листя не отримає кулясту форму;

  • сушка

чайну сировину складають у плетінки і ставлять над ямками з вугіллям. Фінальну сушку проводять при низькій температурі розклавши сировину на підноси тонким шаром.

В результаті такої технології виробництва, тайванський улун набуває багатий квітково-фруктовий аромат і чудовий смак.

Чай улун Си Цзи Чунь (Весна чотирьох сезонів)

Основні якості і особливості тайванського улуна Си Цзи Чунь «Весна чотирьох сезонів»:

  • Сировина — невеликі, салатово-зелені, міцно скручені кульки з невеликим черешком.
  • Аромат сухої сировини — ніжно-солодкий з квітково-пряними нотами;
  • Настій — чистий, лимонно-жовтого відтінку;
  • Букет приготовленого напою — соковитий, маслянистий, гармонійний, насичений з чарівними трав'янисто-квітковими нотками. Аромат напою — свіжий, інтенсивний, квітковий, простежуються нотки зефіру. Смак — м'який, добре збалансований, фруктово-солодкий, вершковий, без гіркоти. Залежно від періоду збору чайного листя, в палітрі смаку спостерігаються незначні відмінності. У весняному, а також у зимовому чаї більше відчувається ніжно-фруктова нотка, а в літньому і осінньому — освіжаюча терпкість. Післясмак — обволікаючий, довгий, солодкий.

Тайванський улун Си Цзи Чунь — чудовий чай, високої якості для повсякденних чаювань — бюджетний і простий у заварюванні.

Як заварювати тайванський улун Си Цзи Чунь «Весна чотирьох сезонів»

Підходить для гарячого і холодного заварювання

Рекомендації для гарячого заварювання чаю:

- добре розігрійте чайну посудину обдавши її окропом (інакше змусити листочки розвернутися буде складно);

- пропорція сухої чайної сировини: 3~5 гр чаю на 100 мл. води (кількість чаю також можна відрегулювати відповідно з особистими уподобаннями);

- температура води для заварювання: від 90 до 95 °C;

- час заварювання: 1 хвилина першого заварювання, + 10-30 секунд для кожного додавання води. Тримає смакові властивості до 8 проток.

- виливайте весь напій, щоб чайне листя не перезаварилось.

Регулюйте температуру води і час настоювання індивідуально в залежності від особистих смакових уподобань.

Холодний чай улун Си Цзи Чунь

Обсяг чаю: 1 г чайного листя на 100 мл холодної води
- поставити в холодильник на 8-10 годин для заварювання.

Чай Си Цзи Чунь (Весна чотирьох сезонів)

Корисні властивості чайного напою «Весна чотирьох сезонів»

Корисні властивості чайного настою роблять його особливим. Чай Си Цзи Чунь багатий мінералами і вітамінами, які благотворно впливають на організм людини. Цей дивовижний чайний напій володіє такими основними ефектами:

- знімає втому, тонізує;

- підвищує настрій і пробуджує свідомість;

- нормалізує обмін речовин;

- знижує рівень поганого холестерину;

- сприяє схудненню.

Тайванський чай Си Цзи Чунь — це чай з квітковим ароматом, відмінним смаком і ідеальним співвідношенням ціни і якості.

Як зберігати тайванський чай улун Си Цзи Чунь «Весна чотирьох сезонів»

Чай Си Цзи Чунь завдяки традиційній обробці добре зберігається, не втрачаючи аромату, який з часом, набуває своєї власної чарівності. Зберігати чай рекомендується в темному, сухому і прохолодному місці, без сторонніх запахів у непрозорій і герметичній посуді.

Душевних чаювань з Nicetea!