Чай улун Те Гуань Інь (Залізна Богиня Милосердя)

6 товарів

Китайський чай улун Те Гуань Інь (Залізна Богиня Милосердя)

Чай Те Гуань Інь

Чай Те Гуань Інь — напівферментований, крупнолистковий чай улун, що займає проміжне положення між зеленим і червоним чаєм. В перекладі з китайської — Залізна Богиня Милосердя. Це найбільш відомий і знаменитий улун, родом з південної провінції Фуцзянь, повіта Аньси. На цій території його вирощували ченці починаючи з часів правління династії Тан (VII-IX ст.).

Легенда про походження. Давним-давно жив у Китаї один чаєвод, якого звали Вей Цінь. Жив він у містечку Шаньяо, повіт Аньси. Протягом десяти років кожен ранок і вечір Вей Цінь підносив улунский чай бодгісаттве Гуаньінь (buddhist божество). Але одного разу вночі чаєводу приснився сон, де до нього прийшла Гуаньінь і взявши його за руку відвела до гірської кручі, там він побачив небаченої краси дерево, від якого йшов божественний, звабливий аромат. Прокинувшись, він виліз на гору і побачив те саме дерево зі сну. Чаєвод швидко впізнав у ньому чайну рослину і відразу ж дав йому назву Те Гуань Інь або «Залізна Гуаньінь», в честь бодгісаттви.

Збір чайного листя і технологія виробництва китайського чаю Те Гуань Інь

Для виробництва чаю Те Гуань Інь лист збирають більш зрілий, ніж для зеленого чаю. Лист відбирається зрілий, великий м'ясистий. Свіжо зірване листя розкладають на сонці і залишають на кілька годин до появи червоного кольору по краях. Ферментації піддається не весь листок, а лише його кромка, завдяки чому Те Гуань Інь і володіє таким дивним ароматом. Після цього сировина сушиться кілька хвилин в центрифугах з високою температурою, що припиняє процес ферментації і робить листя готовим до наступного етапу. Сировину поміщають в невеликі мішки, які пресуються на спеціальному верстаті. Потім листя розкладають на піддони і ставлять у сушильну шафу, де проходить фінальна стадія: сушка і просмаження. Загальний час виробництва — 12-15 годин. Після готовий Те Гуань Інь поміщають в холодильні камери, де він зберігається до пакування у вакуумні пакети. Слабка ферментація зберігає вітаміни і танін, кофеїн активізує і створює умови для утворення нових ефірних масел і сполук, що додають чаю своєрідний смак і особливо сильний пряно-фруктовий аромат.

Корисні властивості китайського чаю Те Гуань Інь

Сприяє зміцненню стінок кровоносних судин, благотворно впливаючи на всю серцево-судинну систему в цілому, в ньому містяться елементи, що розширюють судини, покращують функцію дихання, що запобігають утворенню холестеринових бляшок. Запобігає виникненню різноманітних хронічних захворювань, зміцнює імунітет і знищує більшість вірусів. Покращує роботу шлунково-кишкового тракту, полегшує засвоєння інших необхідних для людини поживних речовин. Те Гуань Інь — поліпшує метаболізм, ефективно виводить токсини, широко використовується в дієтах для людей бажаючих знизити свою вагу. Крім того, настій Те Гуань Інь може використовуватися для прийому лікувальної ванни, — ефірні масла позитивно впливають на стан шкіри, надаючи їй загальнозміцнюючу дію, пом'якшуючи і розгладжуючи її. Сприятливо впливає на нервову систему, заспокоюючи і в той же час злегка збуджуючи її, тонізуючи, покращуючи настрій і роблячи людей більш товариськими і добросердними. Зміцнює кістки, сухожилля, зуби і благотворно впливає на всю порожнину рота. За це «відповідають» фтористі сполуки, теїн, вітамін С і ефірні ароматичні сполуки, що містяться в чаї Те Гуань Інь. Зокрема, фтористі сполуки зміцнюють зуби і служать профілактикою їх хвороб. Вітамін С має виражений лікувальний ефект при пародонтозі. Теїн і ароматичні ефірні речовини очищають порожнину рота і освіжають подих.

Рекомендації по заварювання китайського чаю Те Гуань Інь

В гайвань або заварник покласти 8 грам чаю, залити кип'яченою водою (70-80 градусів). Після нетривалого заварювання перша заварка зливається. Це робиться для того, щоб чайний лист розкрився, і щоб промити його. Потім чай у гайвані знову заливається гарячою водою, заварюється близько хвилини, після чого виливається у відкритий чайник (чайник справедливості), звідки чай розливається по маленьким піалкам. Цей процес повторюється від 5 до 13 разів, в залежності від якості Те Гуань Інь. Смак розкривається п'ятьма чашками, починаючи з прозорого, поступово набираючи силу. Володіє потужним медовим присмаком, заворожуючи чарівним квітковим ароматом.

У розділі Те Гуань Інь інтернет-магазину чаю Nicetea у Вас є можливість придбати оригінальний китайський чай улун Те Гуань Інь. Купити чай Те Гуань Інь в Києві можна з кур'єрською доставкою або забрати своє замовлення самостійно в будь-який зручний для Вас час. Продаж чаю Тіе Гуань Інь здійснюється на всій території України.