Зелений чай Синьян Маоцзянь Lepinlecha 125 г Код 426

Вага 125 г
Збір весна 2021
Термін придатності 540 днів
  • Опис

    Китайський зелений чай Синьян Маоцзянь Lepinlecha 125 грам

    Синьян Маоцзянь (信阳毛尖, Xinyang Maojian або «Ворсисті леза з Синьяна») — особливий, високогірний зелений чай. Цей сорт чаю славиться своєю прекрасною сировиною, красивими чаїнками у формі голки, високим ароматом і довгим смаком. Зелений чай Синьян Маоцзянь виготовляється в місті Синьян, провінції Хеннань. Чайні плантації розташовані на пагорбах гір Дабі (Dabie) на висоті 300-800 м над рівнем моря, відомої як «п'ять хмар, два басейни і одне село». Хмари і тумани, вологе повітря, а також велика різниця температури вдень і вночі, чисте повітря і вода насичують ніжні і міцні чайні брунечки неповторними властивостями оригінального смаку і аромату. Зелений чай Синьян Маоцзянь в 1959 році увійшов до десятки найпопулярніших чаїв Китаю.

    Збір чайної сировини і виробництво зеленого чаю Синьян Маоцзянь

    Збір чайної сировини Синьян Маоцзянь відбувається в три умовно розділених періоди: весняний, літній та осінній. Початок збору відбувається з кінця березня. Для першого (вищого) сорту відбирається брунька з одним-двома листочками, для другого та третього сорту збирають бруньку з двома-трьома листочками. Зібрана чайна сировина сортується по сортах і для збереження свіжості відразу ж починається обробка.

    Технологія виготовлення китайського зеленого чаю Синьян Маоцзянь «Ворсисті леза з Синьяна» включає унікальний процес — прожарювання у «трьох горщиках»: «Шен Го», «Шу Го», «Хунпей». У ємність «Шен Го» поміщають близько 750 гр. сировини і при високій температурі постійно помішуючи прогрівають листочки 10 хвилин, до вологості 53 %. Потім,щоб надати форму листочками, сировину відправляють сушитися в «Шу Го», при температурі — 80-100 град. до вологості 35 %. Остаточна стадія сушіння проходить в «Хунпей» на деревному вугіллі при температурі 60-90 град. до вологості 6%.

    Основні якості і особливості китайського зеленого чаю Синьян Маоцзянь:

      • Зовнішній вид чайної сировини   щільно скручений чайний лист у формі голки, покритий білими ворсинками;
      • Настій — прозорий, світло-зелений з жовтим відтінком;
      • Аромат — ніжний з нотками свіжої трави та польових квітів;
      • Смак — м'який, соковитий, освіжаюче-солодкуватий;
      • Післясмак — яскравий, обволікаючий, солодкуватий.

    Як заварювати зелений китайський чай Синьян Маоцзянь:

    Основні рекомендації заварювання:

    - перед приготуванням чаю підігрійте чайний посуд;

    - на 100-150 мл води використовуйте 5-7 грам заварки;

    - заваріть кипʼяченою і охолодженою до 70-80 °C водою.

    Чай «Ворсисті леза з Синьяна» зберігає аромат і смак до 7-10 проток.

    Синьян Маоцзянь — прекрасний варіант як для повсякденних чаювань, так і за особливою нагодою в дружній компанії.

    Корисні властивості китайського зеленого чаю Синьян Маоцзянь:

    Регулярне споживання чайного напою:

    - активізує метаболізм;

    - нормалізує кров'яний тиск;

    - попередить онкологічні захворювання;

    - покращує роботу мозку;

    - знімає втому і прекрасно тонізує;

    - підвищує імунітет.

    Чайний напій «Ворсисті леза з Синьяна» надає щасливих відтінків у повсякденні будні!

    Приємних чаювань з Nicetea!

    Зберігати чай Синьян Маоцзянь слід в темному, сухому, прохолодному місці, без сторонніх запахів, в герметичній посуді.

  • Характеристики
    Вага
    Вага чаю нетто
    125 г
    Збір
    Період збору (виробництва) чаю
    весна 2021
    Термін придатності
    540 днів
  • Відгуки покупців
    Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
    Написати відгук
    Ім'я
    E-mail
    Відгук
    Рейтинг
    Вкажіть посилання на відео розміщені на Youtube.com (наприклад, https://www.youtube.com/watch?v=FlsCjmMhFmw)