- Опис
Китайський червоний чай Чжен Шань Сяо Чжун Zhong Min Hong Tai 125 грам
Чжен Шань Сяо Чжун — яскравий, елегантний і динамічний червоний чай, злегка з димним ароматом. Спочатку чай іменувався Лаосун Сушонг, а зараз цей сорт має найменування Чжен Шань Сяо Чжун (Shan Zheng Xiao Zhong, 正山小种), що в перекладі з китайського — «Малий вид з правильних гір». Виробляється цей чай у закритій природній зоні глибоко в гірській долині Ву Йі Шаню, яка оповита з усіх боків горами. В основному виготовляють Чжень Шань Сяо Чжун в селі Тунму та деяких сусідніх невеликих селах провінції Фуцзянь. Село Тунму в 1979 році отримав статус Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, і це спричинило заборону на використання пестицидів. Отже, чай виготовлений на цій території — органічний.
Технологія виробництва китайського червоного чаю Чжен Шань Сяо Чжун
Методика виготовлення Shan Zheng Xiao Zhong включає подвійне прогрівання на вугіллі старої сосни. Для виготовлення цього сорту чаю, в якості сировини відбирають гарно розвинені молоді листки, які збирають в травні-червні. Зібраний лист підв'ялюють, розклавши його на вулиці під навісом. Далі тоненьким шаром розкладають листя на сітки, під якими розводять багаття з соснової деревини. Дим просочує чайну сировину. Потім чай скручують у роллере і укладають в кошики, накривши мокрим полотном і залишають до ранку для ферментації. Вранці почервонілий вологий лист просушують, розклавши його на бамбукових підставках над вугіллям. Копчення при підвʼялюванні просочує лист димом, а остаточна сушка створює яскравий смак і аромат.
Основні якості і особливості китайського червоного чаю Чжен Шань Сяо Чжун
- Зовнішній вид чайної сировини тоненькі, витончені джгутики з темно-коричневих цільних листочків;
- Аромат сухого чаю — проникливий, інтенсивний, димно-медовий;
- Настій — прозорий, темно-бурштиновий з бордовим відтінком;
- Аромат — горіхово-фруктовий з тонкими смолисто-підкопченими нотками;
- Смак — об'ємний, солодкуватий, димний, від ніжного до терпкого;
- Післясмак — довгий і виразний.
Чжен Шань Сяо Чжун чудовий церемоніальний чай для гурманів і просто любителів. Особливо актуальний у сиру холодну погоду, при фізичних і психологічних навантаженнях, занепаді сил і емоційному дефіциті.
Червоний чай Shan Zheng Xiao Zhong зміцнює імунну систему, допомагає боротися з раком, знижує артеріальний тиск, стабілізує рівень цукру в крові і знижує ризик серцево-судинних захворювань, покращує розумову активність і концентрацію.
Як заварювати китайський червоний чай Чжен Шань Сяо Чжун
Для приготування чайного напою ми рекомендуємо:
- пропорція сухої заварки — 3-5 г на 100-120 мл гарячої води;
- температура води 95-100 °C;
- заварювати протоками від 15 до 20 секунд, збільшуючи час експозиції на 15-30 секунд.
Не турбуйтеся, якщо чайний напій не дуже міцний. Через 2-3 заварювання чайне листя «прокинеться» і почне давати темно-червоний колір і приємну міцність. Ще через 4-5 заварювань, коли потенціал чаю знижується, поступово збільшуйте час експозиції, щоб отримати бажаний рівень міцності.
І ми, звичайно ж, закликаємо любителів чаю поекспериментувати з дозуванням і часом, щоб зробити свій чай кращим у відповідності з індивідуальними вподобаннями.
Чай Чжен Шань Сяо Чжун упакований виробником в фольгований пакет.
Душевних чаювань з Nicetea!
- Характеристики ВагаВага чаю нетто125 гЗбірПеріод збору (виробництва) чаювесна 2021, весна 2022Термін придатності540 днів
- Відгуки покупців Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!Написати відгук
Вага 125 г
Збір весна 2021, весна 2022
Термін придатності 540 днів